in

Το κύκνειο άσμα του Β. Σόιμπλε στο Eurogroup [PICS]

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρωταγωνιστής σε όλα τα «πηγαδάκια» του Eurogroup
Το Eurogroup δεν έχει στην ημερήσια διάταξη την Ελλάδα επομένως το ενδιαφέρον μας για αυτό είναι περιορισμένο. Σωστά; Λάθος! Γιατί αυτό το Eurogroup είναι… ιστορικού χαρακτήρα καθώς η συνεδρίαση είναι η τελευταία στην οποία παρίσταται ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο Β. Σόιμπλε.
Ο Β. Σόιμπλε που ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κινώντας τα νήματα πλέον αναλαμβάνει την προεδρία του Γερμανικού Κοινοβουλίου με ειδική αποστολή. Πρέπει να… περιορίσει την ακροδεξιά που μπήκε στην Bundestag μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ο πρωταγωνιστής στο τελευταίο αυτό Eurogroup και αυτό αποτυπώθηκε και από τον φωτογραφικό φακό.
Γύρω από τον Β. Σόιμπλε συγκεντρώθηκαν οι ομόλογοι του για να του σφίξουν το χέρι ή να ανταλλάξουν μια κουβέντα πριν την έναρξη της συνεδρίασης και αυτός στην τελευταία παράσταση του κατάφερε ακόμα και να σκάει ένα… χαμόγελο.
Ιδιαίτερο είναι και για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το Eurogroup που αποχωρεί μέχρι τον Ιανουάριο από τη θέση του επικεφαλής.

Τα αποχαιρετιστήρια δώρα

Αποχαιρετιστήρια δώρα έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup στον ομόλογό τους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την τελευταία συμμετοχή του στη συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, του έδωσαν μια σημαία της Ε.Ε. πάνω στην οποία ο καθένας έγραψε τη δική του ευχή.
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Καζμίρ μάλιστα, του δώρισε κι ένα 100ευρώ που είχε τυπωμένο το πρόσωπό του.








ΠΗΓΗ: newpost.gr