in , , , , ,

Το ευχαριστώ της τοπικής μας Εκκλησίας

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου ευχαριστεί όλους εκείνους που από το υστέρημά τους προσέφεραν είδη ρουχισμού, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτη ανάγκης προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, λόγω των δυσμενών συνθηκών και των πολεμικών συρράξεων που μαίνονται στις πατρίδες τους.
Για μία ακόμη φορά οι ορθόδοξοι Έλληνες, παρά το γεγονός της οικονομικής κρίσης και των ποικίλων επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους, δεν διστάζουν να αποδείξουν εμπράκτως τον ανθρωπισμό, την ενότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητος.
Σας ενημερώνουμε ότι από τις Ενορίες των Επαρχιών Μεραμβέλλου, Λασιθίου και Χερσονήσου συνελλέγησαν 700 περίπου δέματα τα οποία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, τις οποίες ευχαριστούμε βαθύτατα, απεστάλησαν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
Ευχόμαστε πατρικώς σε όλους εκείνους που μετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή και τα έργα τους.
Η Εκκλησία επιτελώντας ευσυνειδήτως την αποστολή και το έργο της, πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα στον ανθρώπινο πόνο και στη δυστυχία.
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως