in ,

Τοπικό συμβούλιο Νεάπολης, "Είναι και η Νεάπολη εδώ μην μας ξεχνάτε"

Την παρέμβαση του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και άλλων φορέων ζητούν με έγγραφο τους τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης όπου με ομόφωνη απόφαση τους ζητούν την παραχώρηση ενός γκρέιντερ θέμα που έχει πολλές φορές απασχολήσει το τοπικό συμβούλιο προκειμένου να ανοιχθούν και να συντηρηθούν δρόμοι αγροτικοί και μη στην περιοχή της Νεάπολης.

Στο τελευταίο συμβούλιο είχε θέσει ξανά το θέμα  εκτός ημερήσιας διάταξης ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλανάκης ο οποίος μάλιστα με έντονο τρόπο αναφέρθηκε και στην γενικότερη απαξίωση της Νεάπολης από τις υπηρεσίες του δήμου επιρρίπτοντας ευθεία  τα βέλη του στους δύο αντιδημάρχους, τεχνικών έργων και καθαριότητας και πρασίνου.

_D200095

 

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υλικά που έχουν περισσέψει, όπως 3Α και χοντρό και ψηλό από το έργο του ΒΟΑΚ, να έχουμε ζητήσει κάποιες ποσότητες και επιδεικτικά να μας αγνοούν ή να έρχονται συνεργεία νωρίς το πρωί για να δουν διάφορα θέματα και να μην μας ενημερώνουν ώστε να είμαστε εκεί και να τους πούμε τις δικές μας παρατηρήσεις. Πως θα συνλειτουργήσουμε εάν τόσο πολύ μας αγνοούν, ακόμα και εμάς που είμαστε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου από την περιοχή. Ακόμα και για το θέμα του μηχανήματος που έχουμε ζητήσει όπως και άλλων μηχανημάτων που χρειαζόμαστε κατά καιρούς αν και ήταν μηχανήματα του πρώην Δήμου Νεάπολης, ακόμα και αυτά δεν μας τα διαθέτουν, το δε γκρέηντερ αξίας 180.000 ευρώ σκουριάζει σε ένα βενζινάδικο .» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο ίδιος.

Το έγγραφο με την υπογραφή του προέδρου της Δημοτικής κοινότητας της Νεάπολης και την ομόφωνα σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του αναφέρει τα εξής:

 

«Σας παρακαλούμε να θέσετε ως θέμα συζήτησης, προκειμένου να ληφθεί απόφαση, για την παραχώρηση ενός διαμορφωτή γαιών (Γκρέηντερ) στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Ο εν λόγω διαμορφωτής γαιών στη συνέχεια θα διατεθεί στις δημοτικές κοινότητες Νεάπολης και Βραχασίου οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα σε ότι αφορά την συντήρηση του εκτενούς δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου. Η μη επαρκή συντήρηση τους, τα προηγούμενα χρόνια καθώς και ο αυξημένος όγκος αγροτικών εργασιών κατά το τρέχον έτος λόγω της μεγάλης ελαιοπαραγωγής, έχουν κάνει την κατάσταση πολύ επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς και καθιστούν επιτακτική και επείγουσα  ανάγκη τη συντήρησης τους, (υπ΄ όψη δε ότι το σύνολο του οδικού δικτύου ανέρχεται σε 185 χλμ.)

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν των δύο διαμορφωτών γαιών που έχουν παραχωρηθεί, ένας στον Δήμο Σητείας (ΚΥ 5136) και ένας στον Δήμο Ιεράπετρας (ΚΥ5138),  ακόμα ένας τρίτος εδρεύει ανεκμετάλλευτος στην πρώην ΔΕΣΕ κλιμάκιο Αγίου Νικολάου και νυν Δ/νση Τεχνικών Έργων Αιρετής Περιφέρειας Κρήτης.

Εφόσον το αναγκαίο μέσο υπάρχει, κρίνουμε ότι το μόνο που απομένει για την ικανοποίηση του αιτήματος μας είναι η αντίστοιχη πολιτική βούληση.»

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ