in

Τι κάνουν οι πορνοστάρ όταν αποσύρονται; (pics)

Η Jenna Jameson, η Sasha Grey και μερικά ακόμη βαρβάτα ονόματα στις πιο «περίεργες» δουλειές του κόσμου…

Η επιλογή ενός επαγγέλματος που βρίσκεται στον χώρο του θεάματος είναι μια επιλογή που απαιτεί γερό στομάχι. Ιδίως αν είσαι γυναίκα. Γιατί ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα περιορίζονται ορισμένες επιλογές σε ρόλους. Κι αν αυτό ισχύει μια φορά για τις ηθοποιούς, ισχύει ακόμα περισσότερο για τις πορνοστάρ που περνούν μεγάλο κομμάτι της καριέρας τους για να επιμηκύνουν την «πέρασή» τους. Εκτός κι αν είσαι η Lisa Ann.

Το μεγάλο ερώτημα δεν βρίσκεται στο πως καταφέρνουν να διατηρούν τα χαρακτηριστικά που τις ανέδειξαν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν όταν βλέπουν πως η βιομηχανία δεν τις αντέχει άλλο. Ή ότι οι ίδιες δεν αντέχουν άλλο αυτόν τον τρόπο ζωής. Όχι ότι τον απεχθάνονται. Αλλά ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την υψηλή δημοτικότητα για να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και σε άλλα πράγματα. Πόσο εύκολο είναι για τις πορνοστάρ να μεταπηδήσουν σε άλλο τομέα, δίχως η στερεοτύπικη αντιμετώπιση να τις εμποδίσει;

Jenna Jameson



Ένα από τα πιο βαρβάτα ονόματα της βιομηχανίας. Ήταν και τυχερή γιατί κυριάρχησε σε μια εποχή που δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεις το πορνό. Επομένως έμεινε πιο ανεξίτηλη. Από το 2003 και μετά που σταμάτησε, έχει γίνει συγγραφέας ερωτικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία της πουλάνε αρκετά και το όνομα της σκέπασε κάθε αμφιβολία. Συμμετείχε μάλιστα και σε video games όπως το GTA ή στη σειρά Family Guy. Βέβαια, εσχάτως έχει γίνει ψιλορατσίστρια και στηρίζει Donald Trump, οπότε όλα τα είδωλα κάποια στιγμή εκβαραθρώνονται.

Lisa Ann



Εδώ έχουμε τον ορισμό του επιχειρηματικού μυαλού. Πριν από 2 χρόνια και κάτι ψιλά, έδωσε τέλος στην καριέρα της, αλλά δεν πήγε πολύ μακριά. Έκανε μια σχολή συμβουλευτικής για πορνοστάρ, με το Porn Stars Boot Camp. Η έτερη επαγγελματική της ενασχόληση είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το fantasy sports. Κάτι που της άρεσε από παλιά και έχει γίνει πολύ καλή. Επίσης, η Lisa Ann έχει κάνει εμφανίσεις σε μουσικά κλιπ και έχει δώσει κινήσεις και φωνή στο GTA.

Sasha Grey



Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα next big thing όταν πρωτοξεκίνησε, η Grey άφησε γρήγορα το πορνοσταριλίκι. Άλλωστε, είχε καταφέρει αυτό που ήθελε. Να της ανοίξει η πόρτα του θεάματος. Η φήμη της της έδωσε το πουσάρισμα για να διεκδικήσει ρόλους σε ταινίες και σειρές, με το βιογραφικό της να είναι γεμάτο τα τελευταία 6-7 χρόνια. Μαζί με αυτά, έχει κάνει φωνητικά σε άλμπουμ του συγκροτήματος Current 93, ενώ που και που παίζει μουσική σε διάφορα μαγαζιά.

Sunny Leone



Εδώ έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση, μιας και η Leone είχε έναν κάπως πιο εύκολο δρόμο. Εκμεταλλευόμενη τις ινδικές ρίζες της, πήρε θέση στο Bollywood και έχει παίξει σε 20 ταινίες από την ημέρα που αποσύρθηκε. Έχει συμμετάσχει σε μια καμπάνια της PETA, έχει εκδώσει ένα βιβλίο με ιστορίες αγάπης με τίτλο Sweet Dreams και γενικώς αναπτύσσει το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Tiffany Million



Είναι ίσως η πιο «κουλή» περίπτωση. Γιατί η Tiffany των 129 πορνό ταινιών, τα παράτησε όλα, παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και δουλεύει ως ιδιωτικός ντετέκτιβ και κυνηγός κεφαλών. Bounty hunter που λένε και στο Αμέρικα.

Mia Khalifa



Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Δεν πάνε πάνω από 3-4 μήνες που η Mia παράτησε το επάγγελμα. Έκατσε μόλις δύο χρόνια, απέκτησε τεράστια φήμη λόγω της καταγωγής της και των απειλών από το ISIS, και τώρα απολαμβάνει την επιτυχία της. Έχει γίνει vlogger-youtuber, έχει πάνω από 15.000 subsribers και κατ΄επέκταση είναι influencer, με τις διαφημιστικές να την έχουν στα πολύ ψηλά πατώματα των επιλογών τους.

Mary Carey



Μια από τις πιο εκκωφαντικές περιπτώσεις πορνοστάρ. Στο ζενίθ της καριέρας της έβγαζε ως και 300.000 δολάρια το μήνα. Θα περίμενε κανείς ότι η Mary θα είχε βάλει πολλά λεφτά στην άκρη και θα άνοιγε δική της επιχείρηση όταν αποχωρούσε. Μόνο που έκανε τόσο κακή διαχείριση, ήταν τόσο σπάταλη, ώστε το 2008, κι αφού είχε ανακοινώσει την απόσυρση της, έκανε μια ακόμα ταινία για να βγάλει λεφτά. Από τότε έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο Politically Naughty with Mary Carey. Στο ενδιάμεσο βέβαια διεκδίκησε το χρίσμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια δύο φορές, υποσχέθηκε να βάλει φόρο στην προσθετική στήθους και να νομιμοποιήσει τον γάμο στα γκέι ζευγάρια.

Sibel Kekilli



Για την κυρία Sibel δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Σίγουρα κάτι σου θυμίζει ως φιγούρα. Πέρα από το πορνό. Μήπως την είδες στην πιο δημοφιλή σειρά ever; Μήπως, λέω μήπως, την σκότωσε ο Tyrion Lannister; Α, μπράβο. Την είδαμε ως Shae στο Game of Thrones και στο τέλος του 4ου κύκλου την έφαγε ο Tyrion όταν έμαθε ότι κοιμόταν με τον πατέρα του. Η Sibel πάντως δεν ήθελε να ξέρει ο κόσμος το παρελθόν της. Έκανε τη δουλειά της πορνοστάρ για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της. Γι΄αυτό όταν μαθεύτηκε προκλήθηκε μια μικρή αναταραχή. Όσα βίωσε την οδήγησαν στον ακτιβισμό και στην δράση κατά της βίας εναντίον των γυναικών.
Πηγή: menshouse.gr businessinsider.comindy100.com