in

Τι δήλωσε η υφυπουργός για τα αιτήματα των σπουδαστών της Αστεκ Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με το θέμα έκανε ο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Μανώλης Θραψανιώτης με την υφυπουργό Τουρισμό, Σοφία Ζαχαράκη να δίνει τις δικές της απαντήσεις επί των ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους φοιτητές και της φοιτήτριες της Σχολής

Για τα αλλεπάλληλα αιτήματα των σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, που συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό, έθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ο βουλευτής του Νομού Λασιθίου, Μανώλης Θραψανιώτης, καλώντας την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διδασκαλία με το νέο πρόγραμμα σπουδών, καθώς  και να διαλευκάνει  το τοπίο αναφορικά με την αναβάθμιση της σχολής .

Ειδικότερα, απαντήσεις στα χρόνια ζητήματα που ταλανίζουν τους σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από τις 11 Νοεμβρίου, ζήτησε από την Υφυπουργό Τουρισμού ο κ. Θραψανιώτης σε επίκαιρη ερώτησή του. Ο βουλευτής, αναφερόμενος στην τελευταίας στιγμής τροποποίηση των διατάξεων που είχαν ανακοινωθεί, τόνισε την αδικία που υφίσταντο τόσο οι τελειόφοιτοι όσο και οι οικογένειες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 34 ημέρες κατάληψης, ΑΣΤΕΚ, καμία εξέλιξη, άκουσέ το

Εν συνεχεία, καλώντας τους φοιτητές να ανοίξουν και πάλι τη Σχολή τους, η κ. Ζαχαράκη εξήγησε τους λόγους που η ΚΥΑ ανεστάλη, υπογραμμίζοντας πως μετά από αναλυτική διαβούλευση με το Υπουργείο Παιδείας, συμφωνήθηκε από κοινού πως το νέο πρόγραμμα είναι προτιμότερο να εφαρμοστεί κατευθείαν στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ώστε να μην ανατραπεί ο προγραμματισμός ροής σπουδών για τους παλαιότερους.

Ο βουλευτής Λασιθίου επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά τις βασικές ελλείψεις και τα κενά που καταγράφει η Σχολή, κάλεσε την Υφυπουργό να δώσει ουσιαστικές λύσεις ώστε να αρθούν οι διακρίσεις σε βάρος των σπουδαστών.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός τόνισε την παροχή κονδυλίων για κτιριακές ανάγκες, εξηγώντας επίσης πως η διαδικασία αξιολόγησης του υποψήφιου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού έχει προχωρήσει και αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί η πρόσληψη. 

Αναφορικά με το καίριο ζήτημα της αναβάθμισης της Σχολής, η Υφυπουργός δήλωσε πως ο σχεδιασμός αναμένεται να προχωρήσει με την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών.