in , , , ,

Τιμή σε ανθρώπους καλλιτέχνες… fotos

Το αδιαχώρητο πραγματικά δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Βερντέν στη Νεάπολη από την παρουσία εκατοντάδων φίλων του 2ου φεστιβάλ πλατείας που έχει θέμα του φέτος το Ελληνικό παραδοσιακό βιολί.
 
Ήταν  τόσος ο κόσμος που βρέθηκε στην γραφική και ιστορική αυτή πλατεία  όπου οι διοργανωτές κουβαλούσαν ξανά και ξανά καρέκλες με τα μουσικά σχήματα να ταξιδεύουν τους πάντες ρε ρυθμούς της ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο από την στιγμή που το ταξίδι έφτασε έως και την Μικρά Ασία. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του αφιερώματος κάθε βράδυ να έχει το βιολί σαν πρωταγωνιστή και όλη την Ελλάδα σαν συμπρωταγωνίστρια.
 
Τόσο τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης όσο και ο ΠΑΟΔΑΝ που υπό την ευθύνη του γίνεται το φεστιβάλ αυτό θέλοντας να δείξουν τον σεβασμό στους παλιούς εν ζωή βιολάτορες τίμησαν τρεις από αυτούς ένα από κάθε επαρχία. Από το Μεραμπέλλο τιμήθηκε ο Αθηνογένης Βασιλάκης «Δραγάτης», ο οποίος έως και λίγα χρόνια πριν έπαιζε βιολί σε κάθε ευκαιρία ενώ για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί και το αναμνηστικό παρέλαβε ο γιός του. Από την επαρχία Ιεράπετρας και συγκεκριμένα το Καβούσι τιμήθηκε  ο Γιώργης Κανιτάκης ή Κανίτης όπως όλοι τον ξέρουν ενώ από την επαρχία της Σητείας και δη την Τουρλωτή ο Νίκος Τσαγκαράκης ή Κουτούνιος. Οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την τιμή ενώ οι δύο παρόντες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν για όσο μπορούν να μεταδίδουν τις μελωδίες του βιολιού και βέβαια στην συνέχεια έπαιξαν μερικές κοντυλιές.
S1640004 p1 S1640006 p2 S1640008 p3
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης και την παρουσία του σύντομου βιογραφικού όλων έκανε ο Γιώργης Τσιχλής.
20160809_212448 p4
Λίγο πριν την έναρξη ο Γιάννης Μιχάκης, επίσης από την οργανωτική επιτροπή μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλους όσους βοήθησαν στο 2ο αυτό φεστιβάλ το οποίο συνεχίστηκε το βράδυ χθες στο Βρισαλάκι και απόψε το βράδυ ολοκληρώνεται στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ