Menu
in

Τιμήθηκε το σπήλαιο της Μιλάτου, το Αρκάδι της Ανατολικής Κρήτης. [Videos]

Είναι από αυτές τις μέρες που αναλογίζεται κανείς όταν βρίσκεται σε τόπους θυσίας ότι πραγματικά οι πρόγονοί μας βιώσαν την μανία και το θάνατο του κατακτητή με την χειρότερη μορφή τους. Την ίδια στιγμή δε ένα αίσθημα στενάχωρο δημιουργείται στην διαπίστωση της απαξίωσης του τόπου και της εκδήλωσης θυσίας των προγόνων μας από τους πολίτες.

Και φέτος η παρουσία του κόσμου ήταν περιορισμένη σε ένα δράμα που δεν έχει άδικα χαρακτηριστεί σαν το Αρκάδι της ανατολικής Κρήτης. Υπάρχει το χρέος από όλους τους φορείς να αναδείξουν την ιστορικότητα της μνήμης του γεγονότος και να αποκτήσει την σημασία και την αξία που οφείλουμε όλοι σε όσους χάθηκαν τότε. Σίγουρα πολλά θα μάθετε ακούγοντας την ομιλία που έγινε φέτος από την φιλόλογο κα. Μάμου η οποία μέσα σε μερικά λεπτά ξεφύλλισε όλες τις πτυχές της τοπικής μας ιστορίας και της θυσίας των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής. Μπορεί ο κάθε ένας να διαπιστώσει τις αιτίες και τους λόγους που θα πρέπει η συγκεκριμένη τιμή στην μνήμη τους να αποκτήσει τον ρόλο που τους αξίζει και που επιβάλλεται να τους αποτίσουμε.

 

Στο σπήλαιο βρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι όλοι σχεδόν οι τοπικοί μας άρχοντες, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των κομμάτων κ.α «δείτε το σχετικό βίντεο» πλην του βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Πλακιωτάκη που έστειλε χαιρετισμό. Δηλώσεις για την σημασία της θυσίας και μνήμης του σπηλαίου έκαναν στο fonien.gr κατά την έξοδο τους οι περισσότεροι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στην Μίλατο.

 

Τιμές απέδωσε άγημα της πολεμικής αεροπορίας από την Ζήρο ενώ τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια παιάνισε η δημοτική φιλαρμονική της Νεάπολης υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Νεκτάριου Αρακαδάκη.

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

https://youtu.be/yCAam8NjeaM https://www.youtube.com/watch?v=hEsUvCARb_w https://youtu.be/61mk1lCpnh4 https://youtu.be/o6H4gvUN9Do https://youtu.be/6XJoQM7l-hA https://youtu.be/hcZra1N-Rk8 https://youtu.be/LEvn3-7qz8o

ΘΑΝΟΣ Κ.

Leave a Reply

Exit mobile version