in ,

Την 1η βραδιά ακούμε και μαθαίνουμε και την 2η τραγουδάμε και την πίνουμε, αγαπάμε τις Ελληνικές

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Νέοι Νεάπολης” πάντα πρωτοπόρος στις εκδηλώσεις, διοργανώνει το 2ο φεστιβάλ Μπύρας στον δημοτικό κήπο Νεάπολης με έμφαση για τις ελληνικές ζυθοποιίες, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και το σεβασμό το αγαπημένο προϊόν
Η εκδήλωση θα κινηθεί σε δύο άξονες
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, εσπερίδα με θέμα:
Ζυθοποιήματα: μεράκι, τέχνη, απόλαυση.
Ο αρχαιολόγος Νίκος Θάνος ξεκινώντας, θα μας ενημερώσει για την χρήση του ζύθου στην αρχαία Ελλάδα. Στην συνέχεια ο γεωπόνος Μανόλης Βιδάλης θα μας μιλήσει για τις ποικιλίες των δημητριακών στην παραγωγή μπύρας. Η διαιτολόγος Ελένη Κωστάκη θα αναφερθεί στις ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας στην διατροφή μας και τέλος o Χρήστος Δημτσούδης, Διυθ. Σύμβουλος Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., θα μας μιλήσει μέσω skype για την ζυθοποιία σήμερα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τους συνδυασμούς γεύσεων. Η εσπερίδα θα τελειώσει με έναν γευσιγνωστικό περίπατο, που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος, με διάφορα είδη μπύρας, κυρίως ελληνικών ζυθοποιών και με μικρά κεράσματα από προτάσεις συνταγών του σεφ των εστιατορίων «Μπλε Κατσαρολάκια» και «Αχινό», Αλέξανδρο Ζαχαριά. Συντονιστής της εσπερίδας ο γιατρός Άρης Πάγκαλος.
Το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε μια μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Muchatrela», τον DJ Φούσκη Αντώνη και άφθονη μπύρα.

fonien.gr - Φεστιβάλ μπύρας στη Νεάπολη