in ,

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στη Φουρνή [PICS]

Ο χειμωνιάτικος καιρός που επεκράτησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, δεν εμπόδισε και φέτος τους φουρνιώτες να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση καλωσορίσματος του καινούργιου χρόνου, κόψιμο της βασιλόπιτας και μοίρασμα από τον Αη-Βασίλη δώρων στα παιδιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σχολείου, η οποία είχε στολιστεί με τον εορταστικό διάκοσμο των ημερών και με τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και εδέσματα στρωμένα στα τραπέζια.

Την προκαθορισμένη ώρα κατέφθασε ο Άγιος Βασίλης ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά του, κουβαλώντας στην πλάτη του το σάκο με τα δώρα, σκορπίζοντας στα παιδιά σοκολάτες ,καραμέλες, μπαλόνια και άλλα καλούδια.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας.  Ο ιερέας του χωριού μας π. Νικόλαος Βουκυκλάρης την ευλόγησε με την συμμετοχή των ιεροψαλτών του χωριού μας. Την πίτα έκοψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου ,η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ο αντιδήμαρχος κ. Καστελλιανάκης Κων/νος, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Μια ομάδα χωριανών έψαλαν στη συνέχεια τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με την συνοδεία της λύρας του Μανώλη Μπουραντά. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Φουντουλάκης ,η πρόεδρος του κοινοτικού Διαμερίσματος Φουρνής κ. Άννα Τσαγκαράκη και ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Καστελλιανάκης.

Ακολούθησε το μοίρασμα των δώρων στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη, τα οποία και φέτος, κατά ένα μεγάλο μέρος, ήταν προσφορά της κ. Γαλάτειας Χατζηγιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με το μοίρασμα της Βασιλόπιτας και το κέρασμα της ρακής. Ήταν μια εκδήλωση που γέμισε χαρά μικρούς και μεγάλους και όλοι έφευγαν με την ευχή το νέο έτος 2020 να είναι ευτυχισμένο και παραγωγικό.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνής “Η Ευαγγελίστρια”
Nικόλαος Φουντουλάκης