in

Την «παλιά» Ιεράπετρα καταγράφουν σκανδιναβοί τηλεοπτικοί παραγωγοί

Εξερεύνηση όλης της Ιεράπετρας πραγματοποιεί από χθες και για τρεις μέρες, συνεργείο από μεγάλο σκανδιναβικό πρακτορείο που έχει ξεκινήσει πλέον απευθείας αεροπορικά δρομολόγια για τη Σητεία.
Σκοπός τους είναι να δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό βίντεο της περιοχής το οποίο θα προβάλλεται στους Σκανδιναβούς επισκέπτες και έτσι, ξεκινώντας από χθες στο Μακρύ Γιαλό, και το πρωί της Τρίτης στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Αργύρης Πανταζής, ξεναγεί το συνεργείο και τους κατατοπίζει για τα σημεία ενδιαφέροντος.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, πρόκειται για μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας μετά και το ενδιαφέρον που έδειξε το πρακτορείο για την νοτιοανατολική Κρήτη.
Για τρεις μέρες λοιπόν θα γίνουν επισκέψεις σε όλη την Ιεράπετρα και σε τοπικές κοινότητες, ενώ ενδιαφέρον έχουν και αυτά που ζητούν να δουν και να βιντεοσκοπήσουν για να προσελκύσουν επισκέπτες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους έχει κάνει το αλιευτικό καταφύγιο όπου και έχουν τραβήξει πολλά πλάνα με ψαράδες, εν ώρα εργασίας, ενώ αργότερα ζήτησαν να επισκευθούν και ένα δημοπρατήριο για να δουν πως γίνεται το εμπόριο των κηπευτικών.

Όπως λέει ο κ. Πανταζής αυτό που ζητούν είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο τουρισμού το οποίο είναι αυτό που προσελκύει περισσότερο τους Σκανδιναβούς και για αυτό ζητούν περισσότερα πλάνα από την παλιά πόλη, ενώ αντίθετα δεν ζήτησαν να επισκευθούν τη Χρυσή.
Τα έξοδα, τονίζει ο κ. Πανταζής είναι εξολοκλήρου δικά τους, από πλευράς Δήμου θα γίνουν μόνο κάποια γεύματα για να υπάρχει μια σωστή φιλοξενία, ενώ για όλα πλάνα οι ίδιοι φροντίζουν να ενημερώνουν τον κόσμο που βιντεοσκοπείται και ζητείται η άδεια του για να χρησιμοποιηθούν τα πλάνα.
Ο κ. Πανταζής ανέφερε επίσης πως πέρα απ’ τις προοπτικές που ανοίγονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά ζητούμενο είναι μια γενικότερη αύξηση της προβολής της περιοχής και για αυτό στο τέλος του μήνα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Ιεράπετρα με τον πρόεδρο των τουριστικών γραφείων Κρήτης, και αντιπρόεδρο Ελλάδας,με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα που οι ίδιοι πιθανόν αντιμετωπίζουν στην περιοχή. Βασικό θέμα στη συνάντηση θα είναι επίσης το να βρεθεί ο τρόπος ώστε οι επισκέπτες της Χρυσής να έχουν μια ώρα ελεύθερη στην πόλη πριν την αναχώρησή τους με τα πλοία κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα της Ιεράπετρας.
Πρόεδρος τουριστικών γραφείων Κρήτης και αντιπρόεδρος του Πανελλαδικό φορέα, Βαμβουτάκης Μιχάλης στο τέλος του μήνα στην Ιεράπετρα, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αυτοί τυχόν εντοπίζουν την περιοχή. Εκεί θα συζητήσουμε και το πως θα βρεθεί περίπου μια ελεύθερη ώρα από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Χρυσή, αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε αρχικά η επαφή. Το πρώτο τους σχόλιο σε επικοινωνία μαζί τους είναι πως μέχρι τώρα η Ιεράπετρα δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τουρισμό.
ΠΗΓΗ: radiolasithi.gr