in

Την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ σε ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ σε ίδρυμα Γ/θμιας Εκπαίδευσης ζήτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με την Δ/ντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής

“Θεωρώ, ότι εάν πράγματι η πολιτική ηγεσία έχει την βούληση να δημιουργήσει μια σοβαρή Σχολή Τουρισμού στην Κρήτη, θα πρέπει να το κάνει πράξη στον Άγιο Νικόλαο , αφού πράγματι από εδώ ξεκίνησε ο τουρισμός στο νησί αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την δημιουργία και λειτουργία του “Minos Beach” – ξενοδοχειακού συγκροτήματος που εδραίωσε τον V.I.P τουρισμό – για ν΄ακολουθήσουν στην συνέχεια τα Μάλια, η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο…τα Χανιά. Στην δεδομένη στιγμή, θα πρέπει οι Κρήτες να σκεφτούν ότι το νησί, έχει τέσσερις και όχι τρείς νομούς, ώστε ν αποκτήσει εν τέλει ο Άγιος Νικόλαος -την Σχολή Τουρισμού- αλλά και το υπόλοιπο Λασίθι, αυτά που δικαιούται στο πλαίσιο της ενιαίας λειτουργίας που θα πρέπει να υπάρξει”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα με την Δ/ντρια της ΑΣΤΕΚ κ. Ευαγ. Σημαντηράκη και το διδακτικό προσωπικό της σχολής, με αφορμή την σύσταση πενταμελούς συμβουλίου από το Υπουργείο Τουρισμού και την κατάθεση εκ μέρους της σχολής, επικαιροποιημένου προγράμματος σπουδών για τους υποψηφίους της.

“Αναζητούμε -πρόσθεσε- τον ρόλο της ΑΣΤΕΚ στο τοπίο της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα με τις επιχειρούμενες συννενώσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.  Ζητούμε την αναβάθμιση της σχολής, σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εάν βέβαια υπάρχει διάθεση από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα το ίδρυμα αυτό, έχει δώσει ικανά στελέχη στον τουριστικό κλάδο.

Το Λασίθι -επεσήμανε- έχει ανάγκη από τουριστικά και επιτελικά στελέχη που θα στηρίξουν σοβαρά τα επόμενα χρόνια, την “μονοκαλλιέργεια” που υπάρχει όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στην Ελάδα ολόκληρη”.