in ,

Τα Ble Katsarolakia συμμετέχουν στο «Goût de France – Good France» – Το μεγαλύτερο …γαλλικό δείπνο του κόσμου!

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών διοργανώνει στις 21 Μαρτίου 2019 τη γαστρονομική εκδήλωση «Goût de France – Good France».

Το εστιατόριο Ble Katsarolakia στον Άγιο Νικόλαο συμμετέχει φέτος στην σημαντική αυτή γαστρονομική εκδήλωση με ειδικά διαμορφωμένο μενού το οποίο έχει επιμεληθεί ο chef Αλέξανδρος Ζαχαριάς και το οποίο έχει δηλωθεί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα η οποία και είναι υπεύθυνη για το event στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο μιας «βιώσιμης κουζίνας».

Τι είναι το Goût de France / Good France

Το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο του κόσμου ξανάρχεται στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο στις 21 Μαρτίου 2019. Το διεθνές αυτό γεγονός, του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015, αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γαστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».
Σκοπός είναι ο εορτασμός της γαλλικής κουζίνας, των παραδόσεων και των αξιών της την ίδια ημερομηνία γύρω από μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά σε όλον τον κόσμο.
3.000 εστιατόρια, εκ των οποίων 83 στην Ελλάδα!, 5 ήπειροι, και 150 χώρες συμμετείχαν στην διοργάνωση του 2018.
Στις 21 Μαρτίου 2019, πολλές χιλιάδες σεφ μαγειρεύουν για τον πλανήτη ένα γαλλικό μενού τεσσάρων πιάτων, χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής και σεβόμενοι το περιβάλλον.
Μια μοναδική ευκαιρία για να συσχετιστείτε με τη Γαλλία, να την απολαύσετε, αλλά και να κάνετε άλλους να την απολαύσουν.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα