in ,

Τα 9 πιο παράξενα αντικείμενα που βρέθηκαν σε αεροδρόμια το 2017

Aπίστευτα ευρήματα εντόπισε το 2017 η αμερικανική Αρχή Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) στα αεροδρόμια, από εκρηκτικά και ναρκωτικά μέχρι μαχαίρια και όπλα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ετοιμάζονταν να μεταφέρουν στην πτήση, εκτός αποσκευών.
Στο λογαριασμό της Αρχής στο Instagram, ανεβαίνουν συχνά φωτογραφίες από τα πιο περίεργα αντικείμενα που εντοπίζονται καθημερινά στις αερομεταφορές, και πολλές φορές η ομάδα της TSA τα διακωμωδεί στο Instagram καθώς είτε αποτελούν άκρως απαγορευτικά αντικείμενα στις πτήσεις, είτε μεταφέρονται εκτός αποσκευών.
Δείτε τα πιο περίεργα από αυτά με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι το 2017…
1. Ρουκέτα!
Αυτή η μικρή ρουκέτα εντοπίστηκε σε αεροδρόμιο του Greenville στη Β. Carolina. Δεν είμαστε σίγουροι πώς το άτομο που τη μετέφερε πίστεψε ότι θα ήταν ασφαλές να τη μεταφέρει στην πτήση, καθώς απαγορεύεται η μεταφορά της σε βαλίτσα.
2. Εκρηκτικά
Αδρανή εκρηκτικά και πυροτεχνήματα απαγορεύονται στις πτήσεις. Ακόμη και οι εκπαιδευτές του στρατού απαγορεύεται να μεταφέρουν μέρη του εκπαιδευτικού εξοπλισμού τους που μοιάζουν με εκρηκτικά, όμως κάποιες φορές ίσως να κάνουν τα στραβά μάτια, όπως με αυτή τη δεσμίδα εκρηκτικών που εντοπίστηκε στο Norfolk της Βιρτζίνια.
3. Έργα τέχνης με περίεργα σχήματα
Ενώ το αντικείμενο αυτό (έργο τέχνης σε σχήμα χειροβομβίδας) θα προσέφερε μοναδική διακόσμηση, οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να το μεταφέρουν στην πτήση. Οτιδήποτε μοιάζει με χειροβομβίδα απαγορεύεται. Το περίεργο είναι ότι εντοπίστηκαν πολλαπλά αντικείμενα σε αντίστοιχο σχήμα το 2017.
4. Δρεπάνι!
Ένα… δρεπάνι αποφάσισε να μεταφέρει ένας επιβάτης σε πτήση από το αεροδρόμιο John Wayne στην Orange County της Καλιφόρνια και ενώ επιτρέπεται σε ελεγμένη βαλίτσα, αυτό δεν αλλάζει ότι είναι λίγο τρελό να το μεταφέρει κανείς σε πτήση. Οι ελεγκτές της TSA αποδίδουν την απόφαση αυτή στις… ταινίες!
5. Δεξαμενές προπανίου
Όχι μία, αλλά 2 μπουκάλες προπανίου εντοπίστηκαν σε αποσκευές στο αεροδρόμιο Anchorage της Αλάσκα, και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ένας επιβάτης θα ελάμβανε την απόφαση να μεταφέρει κάτι τέτοιο σε πτήση.
6. Ναρκωτικά 
Πρόκειται για το πιο κοινό εύρημα της ομάδας TSA στα αεροδρόμια. Το περίεργο είναι ο τρόπος με τον οποίο μερικοί επιβάτες προσπαθούν να τα κρύψουν. Ένας στο αεροδρόμιο LAX προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει λαθραία ηρωίνη τυλιγμένη σε χαρτί δώρου ενώ άλλος πιάστηκε να μεταφέρει μαριχουάνα σε ένα δοχείο στο Knoxville του Τενεσί.
7. Ιδιαίτερα μαχαίρια
Εντοπίστηκε δε και ένα αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο όμως ήταν μαχαίρι και φυσικά δεν επιτρέπεται στις πτήσεις. Η ομάδα της TSA το αποκάλεσε χιουμοριστικά το μαχαίρι πίτσας του Σατανά…
8. Περίεργα αναισθητοποιητικά όπλα
Αυτά τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιούνται και σε περιπτώσεις προσωπικής άμυνας στα ταξίδια, όμως πρέπει να παραμένουν εντός των ελεγμένων αποσκευών. Η ομάδα της TSA ανακάλυψε ένα τέτοιο σε μορφή κραγιόν.
9. Αντι-αρκουδικό
Εάν σκοπεύετε να περάσετε το βράδυ σας στο δάσος, το αντι-αρκουδικό θα ήταν ένα χρήσιμο μέρος του εξοπλισμού σας. Όμως αρκούδες σε πτήση; Αυτό συμβαίνει μόνο στις ταινίες…