in , , ,

Τα χαμόγελα δίπλα στον Άδωνι, της ικανοποίησης;

Τους εκπροσώπους της Σητείας δέχτηκε χθες το της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κουτάντος και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Νικητάκη. Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ήταν τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Μίλησαν για την αποδυνάμωση της χειρουργικής κλινικής μετά και την μετακίνηση του κ. Δελημπαλταδάκη στο Ηράκλειο. Αλλά και στη χρόνια -υφιστάμενη από το 2010- έλλειψη καρδιολόγου, που πρέπει να λυθεί οριστικά, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση. Επίσης ετέθη με έμφαση η μόνιμη απόσπαση της χειρουργού, επιμελήτριας Β΄ κ. Δασκαλάκη, που ενώ διορίστηκε στο Νοσοκομείο Σητείας, δεν έχει εμφανιστεί καθόλου στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα λύσει το θέμα της απόσπασης με ένα τρόπο που να καλυφτεί αυτή η θέση. Οι τρόποι αφορούν είτε την αμοιβαία απόσπαση με κάποιον ή να γίνει μία μετακίνηση μόνιμη της κ. Δασκαλάκη, αλλά να καλυφθεί η θέση με έναν άλλον χειρουργό.
Το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί και πρέπει διότι δεν είναι δυνατόν να χάνεται στην ουσία μία θέση χειρουργού από το Νοσοκομείο Σητείας, από μία χειρουργό, που ποτέ δεν εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο. Και άδικο είναι και δημιουργεί προβλήματα στην κάλυψη των θέσεων που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείο», τόνισε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
www.anatolh.com