in , , , ,

Τα σχολεία επικοινωνούν και ανταλλάσσουν επισκέψεις.

 Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε οι δασκάλες της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, Κριτσωτάκη Μαρία και Κοντοπαυλάκου Χριστίνα, όλους τους γονείς και κηδεμόνες της Δ’ τάξης που με τη σύμφωνη γνώμη τους, 

έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά τους να επικοινωνήσουν, να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες – γνώσεις – ιδέες μέσω τηλεδιάσκεψης με όλα τα παιδιά του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αλφά Ρεθύμνου.

Ακόμα περισσότερο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους ίδιους τους δασκάλους κο Παύλο Τζελά και κο Αντώνη Πατητάρα, χωρίς τη θέληση και τη διάθεση των οποίων, δε θα είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και από κοντά, αφού, μαζί με τους μαθητές τους, μας επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο μας.

Ως ένδειξη καλωσορίσματος ανταλλάξαμε μεταξύ μας χειροποίητα δωράκια που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με πολλή αγάπη για τους νέους φίλους που απέκτησαν. Στην πορεία συζητήσαμε, ρωτήσαμε, ενθουσιαστήκαμε, γελάσαμε.

Τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις θεωρούμε είναι ωφέλιμες για την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας. Προωθείται η ανταλλαγή απόψεων, άρα ο διάλογος και εμπλουτίζονται οι σχολικές τους εμπειρίες. 

Γι’ αυτό, στο τέλος, δώσαμε με χαρά την υπόσχεση στα παιδιά να προσπαθήσουμε κι εμείς του χρόνου να τους επισκεφτούμε στο σχολείο τους, στο χωριό Αλφά Ρεθύμνου.