Menu
in , ,

Τα σχολεία βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην καλλιέργεια και την εμπέδωση της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΑΠΟ
ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας της Β΄ Γυμνασίου, το οποίο διδάσκει η εκπαιδευτικός Τζώρτζη Αθηνά, οι μαθητές ενημερώνονται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης και την οργάνωσή της. Ο κάθε μαθητής επιλέγει ένα ρόλο αντίστοιχο με τα στελέχη μιας πραγματικής βιομηχανίας (Γενικός Διευθυντής, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, Διευθυντής Παραγωγής κλπ.).
 

Οι μαθητές του Β1 που έχουν αναλάβει το ρόλο του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων πρότειναν στις ομάδες εργασίας τους να προσπαθήσουν κάνοντας πράξη τις λέξεις «Δημόσιες Σχέσεις» να δημιουργήσουν θετική εικόνα και σχέση αλληλεγγύης ανάμεσα στο Σχολείο και την Εκκλησία. Αποφάσισαν να προσφέρουν τρόφιμα που συγκέντρωσαν στην Εκκλησιαστική Στέγη Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου.

Την Τετάρτη 10-4-2019 επισκέφτηκαν τη Στέγη και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πατέρα Κωνσταντίνο Περβολαράκη, υπεύθυνο για τη λειτουργία της, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για αυτή τους την πρωτοβουλία τους μίλησε για την επί 23 χρόνια αδιάκοπη προσφορά της Στέγης σε αδύναμους συνανθρώπους μας αλλά και τις εθελοντικές υπηρεσίες των γυναικών που με κέφι και μεράκι μαγειρεύουν σα να πρόκειται να στρώσουν τραπέζι στο σπίτι τους.


Αφού αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτοι χαρά για να συνεχίσουν το σχολικό πρόγραμμα.
Η πράξη αυτή είναι μια απάντηση στην ερώτηση: τι άλλο διδασκόμαστε στα σχολεία πέρα “από τα γράμματα”; 


Τα σχολεία βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην καλλιέργεια και την εμπέδωση της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας.


Μπράβο στα παιδιά και την καθηγήτρια για την ιδέα τους και την εφαρμογή της.

Leave a Reply

Exit mobile version