in , , , ,

Τα πρωτάκια μας έβαλαν τα γυαλιά

Στις 2 Απριλίου  γεννήθηκε ο σπουδαίους Δανός αλλά  παγκόσμιος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και κάθε χρόνο το παιδικό βιβλίο γιορτάζει την ίδια μέρα.

Ευκαιρία λοιπόν ώστε να γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις φιλικές προς την φιλαναγνωσία και την αγάπη στο παιδικό και όχι μόνο βιβλίο. 
Μια παρέα μαθητών κάθεται και συζητά για τα ταξίδια που έχουν κάνει, με ένα όμως μέλος της παρέας να μην έχει πάει πουθενά από τα μέρη που οι συμμαθητές του λένε, αλλά την ίδια στιγμή να έχει ταξιδέψει πιο πολύ και από όλους μαζί, με μέσο του τα βιβλία και όχι τα χρήματα και τα πλούτη. Με αυτή την σκηνή ξεκίνησε η παράσταση το πρωί χθες όπου συναντήθηκαν επί σκηνής, 
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, ο θησαυρός της Βαγίας, ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, ένα παιδί μετράει τ’άστρα, ο μικρός πρίγκιπας, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, τα ψηλά βουνά, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Όλιβερ Τουίστ, το καπλάνι της βιτρίνας, ο τρελαντώνης, τίλτοι παιδικών βιβλίων που έχουν διαβαστεί πάρα πολύ σε όλο τον κόσμο.

 Με αυτά τα βιβλία σαν αναφορά τους, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου, οι δασκάλες της πρώτης τάξης και άλλοι φίλοι εκπαιδευτικοί εμπνεύστηκαν το θεατρικό που παρουσίασαν χθες το πρωί στην μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων του σχολείου που ήταν κατάμεστη.   
Στο θεατρικό πήραν μέρος οι μαθητές: 
Οι 5 φίλοι: Κορίνα Χαβάκη, Ζωή Τσαπάκη, Φίλιππος Αβραμάκης, Γιάννης Ζερβός και Φώτης Ισχυρόπουλος. Αφηγητές: Κωνσταντίνα Αϊβαλιώτη,               Φίλιππος Τραυλός, Έφη Αϊβαλιώτη, Νικολίνα Ατσαλάκη. Συνδετικός κρίκος: Σμαράγδα Μπρόκου, 
«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» :Νίκος Πεδιαδίτης και Σταύρος Στάνισλαβ, Συνδετικός κρίκος: Ομορφούλα Σπαρρή,
 «Ο θησαυρός της Βαγίας»:, Φαίη Λέβερ, Νικόλας Σαρειδάκης και               Τατιάνα Κακογιαννάκη. 

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»:           Φίλιππος Δασκαλάκης και Βάιος Κορομπύλιας, 
«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»: Γιάννης Μαντζουράνης, Συνδετικός κρίκος: Μαριλένα Στεφανάκη, 
«Ο μικρός πρίγκιπας»: Αφροδίτη Ξένου και Άιντι Χατζιράι, Συνδετικός κρίκος: Μαρία Σηφαντωνάκη, 
«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»: Ζωή Καρατζά, Συνδετικός κρίκος: Νίκος Καγιαμπάκης, 
«Τα ψηλά βουνά» : Γιάννης Ματθαιάκης, Μάνος Λυράκης, Άγγελος Μπιλανάκης, Βαγγέλης Κουμπανάκης και Γιάννης Τσαγκαράκης, Συνδετικός κρίκος: Χαραλαμπία Μουλιανιτάκη, 
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» :Ειρήνη Ροβίθη και Γιώργος Ισχυρόπουλος, Συνδετικός κρίκος: Μαρία Αλέξη, 
«Όλιβερ Τουίστ»: Ορέστης Τσαλίκος, Νίκος Στεφανάκης και Γρηγόρης Μεστροπιάν, Συνδετικός κρίκος: Μαρίνα Λαζαράκη, 
«Το καπλάνι της βιτρίνας»: Ζαχαρένια Μακράκη, Δανάη Ζίβα. Συνδετικός κρίκος: Ζέτα Γεροντάκη, 
«Ο Τρελαντώνης»: Κορίνα Χαβάκη, Νεκτάριος Ευγενής. 

Οι δασκάλες της πρώτης τάξης, Μερόπη Κατσούλη και Ειρήνη Γεωργαντωνάκη οι οποίες δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθεια που έκαναν μήνες τώρα μέσα από την καρδιά τους είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιώργο Μαυροειδή για την έμπνευσή του. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους συναδέλφους: Ειρήνη Κασσιμάτη που ζωντάνεψε τους ήρωες των βιβλίων μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες της, Διονύση Παπαστέργιο για την μουσική επένδυση των βιβλίων και Φώτη Φωτάκη και Μαρία Κόκκινου για τη βοήθειά τους στην προετοιμασία της παράστασης.
 Παρόν στην παράσταση ήταν και ο σχολικός σύμβουλος Γιώργος Μαμάκης ο οποίος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που τα σχολεία και οι ίδιοι οι δάσκαλοι αντιμετωπίζουν το έργο που παράγεται στα δημόσια σχολειά είναι σπουδαίο και αυτό φάνηκε και μέσα από την συγκεκριμένη δουλειά του θεατρικού των μαθητών της πρώτης τάξης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ