in ,

Νεάπολη: Απολογούνται για τη δολοφονία του καρδιολόγου – Με σκυμμένο το κεφάλι ο φερόμενος δολοφόνος στον ανακριτή [video - pics]

Στον ανακριτή Λασιθίου στη Νεάπολη οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11.30 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί το ζεύγος Βούλγαρων που κατηγορείται για το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στα Πιλαλήματα Σητείας, με θύμα τον 62χρονο καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη.

Πρόκειται για τον 38χρονο που ήταν εραστής της συζύγου του δολοφονημένου καρδιολόγου -ο οποίος έχει φέρεται να έχει ομολογήσει το φονικό-  στον οποίο έχει ασκηθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 38χρονος έφτασε με σκυμμένο το κεφάλι στον ανακριτή, υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στον ανακριτή ο φερόμενος δολοφόνος του καρδιολόγου


Μετά η απολογία της ερωμένης
Aμέσως μετά αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή και η γυναίκα του καρδιολόγου με την οποία φέρεται να είχε συνάψει σχέση και η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.
Και στους δύο κατηγορούμενους έχουν οριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόροι.
Το άγριο φονικό
Το άγριο φονικό σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες που είχαν βγει για κυνήγι στους γύρω λόφους ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν ένα άτομο να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο κινείτο στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου.
Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια και, αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 38χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Μετά το έγκλημα, ο 37χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr