in , ,

Τα ξενοδοχεία γεμάτα, η αγορά στενάζει.

Σε υψηλές πληρότητες κινούνται τα ξενοδοχεία της περιοχής κατά την τρέχουσα περίοδο και με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καλή συνέχεια τόσο τον Αύγουστο όσο και τους μήνες που ακολουθούν.

«Αυτή η περίοδος καταγράφει μεγάλες πληρότητες και δείχνει ότι υπάρχει σοβαρή βελτίωση και διαφοροποίηση σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Εκτιμούμε πως θα κινηθεί με εξίσου θετικό τρόπο και η επόμενη περίοδος, δηλαδή το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου ενώ οι προβλέψεις δείχνουν πως μπορούμε να πάμε καλά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου», 
επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Πελεκανάκης, αναφερόμενος στην πορεία της τουριστικής κίνησης.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η θετική εξέλιξη οδηγήσει και σε μια ευρύτερη θετική αποτίμηση για την Ανατολική Κρήτη στο τέλος της σεζόν και σε ότι αφορά τους τζίρους και τα έσοδα. 


Αυτό απομένει να απαντηθεί πλέον μετά τους μήνες αιχμής, αφού στην παρούσα περίοδο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποτιμούν ολοκληρωμένα την πορεία της τουριστικής σεζόν πέρα εκείνα των αφίξεων αλλά και της πληρότητας των ξενοδοχείων που οδηγούν στα πρώτα βασικά συμπεράσματα για μια θετική χρονιά.

Ένα στοιχείο μάλιστα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις αφίξεις αποτελεί το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. 


Έτσι, επισκέπτες που έρχονται στην Κρήτη, επιλέγουν να κάνουν και άλλες πτήσεις προς άλλες περιοχές, κι αυτό είναι μια διάσταση που προσμετράται αρνητικά για την τοπική οικονομία, διότι μειώνει το χρόνο παρουσίας των τουριστών στο νησί. 

Πρόκειται για μια νέα τάση που φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com