in ,

Τα μέτρα δεν θα αποσυρθούν στις 28 του μήνα.

Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου, επανέλαβε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά την ημερήσια ενημέρωσή του από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.
 
Όπως τόνισε, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως θα λήξουν στις 28 Απριλίου. Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. «Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα», σημείωσε.
 
Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.
Το μόνο μέτρο που αίρεται στις 27 Απριλίου, τόνισε ο υφυπουργός, είναι το ότι ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα.
Όπως είπε, ανοίγουν ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες – όπως, π.χ εκείνων των προαιρετικών προσημειώσεων που για αποφυγή τυχόν συνωστισμών, θα γίνεται μέσω των γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.