in ,

Τα καλά και τα κακά παιδιά της διοίκησης της Εκπαίδευσης Κρήτης – Πρωτόγνωρο μπάχαλο με την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων!

Πρωτοφανές θέμα προέκυψε με τη δημοσιοποίηση των ονοματων των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την επιστολή που απέστειλε γονέας από το Ηράκλειο στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να μην δημοσιοποιηθούν από τα ΜΜΕ τα ονόματα των επιτυχόντων, καθώς αυτό συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών!
Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, το Υπουργείο ζήτησε με επιστολή του ενημέρωση για τις ενέργειες της Υπηρεσίες, και από τη στιγμή που τα αρχεία βρίσκονται στη διάθεση των κατά τόπους διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού, ο κ. Τερζάκης αποφάσισε, να… αποφασίσουν οι 4 διευθύνσεις τι θα πράξουν.
Οι προϊστάμενοι σε Ηράκλειο και Λασίθι αποφάσισαν να μην στείλουν τις καταστάσεις στα ΜΜΕ ενώ οι συνάδελφοί τους σε Χανιά και Ρέθυμνο, τις έστειλαν.
Ο κ. Τερζάκης είπε, μάλιστα σύμφωνα με το ekriti.gr, ότι επικοινώνησε και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία απεφάνθη ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των παιδιών, όντως συνιστά παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λίστες με τα ονόματα των επιτυχόντων βρίσκονται αναρτημένες στα Λύκεια από το πρωί…