in

Τα ζευγάρια των ημιτελικών σε Champions League και Europa League

Champions League
Ένα σπουδαίο ημιτελικό ανέδειξε η κλήρωση της Παρασκευής.  Μπάγερν-Ρεάλ και Λίβερπουλ-Ρόμα είναι τα ζευγάρια του ημιτελικού του Champions League! Δύο μεγάλα φαβορί και δύο μεγάλες εκπλήξεις. Οι Βαυαροί μετά τις άνετες προκρίσεις επί των Μπεσίκτας και Σεβίλλης ετοιμάζονται για τον πιο δύσκολο αντίπαλο κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από την περσινή περίοδο όταν και βρέθηκαν στα προημιτελικά με τη «βασίλισσα» να προκρίνεται στην παράταση (2-1 στο Μόναχο, 4-2 στη Μαδρίτη). Οι δύο αυτοί σπουδαίοι σύλλογοι έχουν βρεθεί αντίπαλοι 24 φορές στο Champions League έχοντας από 11 νίκες ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
Στο άλλο ζευγάρι, έχουμε επανάληψη του τελικού του 1984, όταν τότε οι «reds» είχαν πάρει τον τίτλο μέσα στην Ρώμη κόντρα στους «τζιαλορόσι» στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ επιστρέφει στο μέχρι το καλοκαίρι σπίτι του. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24-25 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (1-2 Μαΐου). Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 26 Μαΐου με τον νικητή Μπάγερν – Ρεάλ να είναι ο τυπικά γηπεδούχος.
Αν μη τι άλλο, η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που μπορεί να κοντράρει η Ρόμα και έτσι… ο δρόμος για τον τελικό του Κιέβου είναι ανοιχτός για τον Κώστα Μανωλά. Από την άλλη, ο Σαλάχ που είναι… καυτός φέτος καλείται να «σκοτώσει» την πρώην ομάδα του.
Europa League
Σε απόσταση… αναπνοής από τον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 και τον πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2000 βρίσκεται η Άρσεναλ, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, όμως έπεσε πάνω στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Οι «κανονιέρηδες», έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να βρεθούν απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League και κυνηγήσουν την μεγάλη επιτυχία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Απέναντί τους, ωστόσο, οι «ροχιμπλάνκος», μαθημένοι από ευρωπαϊκές πορείες και συμμετοχή σε δύο τελικούς Champions League το 2014 και το 2016, θέλουν όσο τίποτε άλλο να φύγουν να φτάσουν στην πηγή και να πιουν και το γάργαρο νερό αυτή τη φορά…
Το πρώτο τους παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 26 Απρίλη και ο επαναληπτικός ορίστηκε για τις 3 Μαΐου.
Στο άλλο ζευγάρι, η Μαρσέιγ, έπειτα από την δική της μεγάλη πρόκριση εις βάρος της Λειψίας με το… σόου που έστησε στο «Βελοντρόμ» το βράδυ της Πέμπτης, θα κοντραριστεί με τη Ζάλτσμπουργκ που… τρόμαξε κόσμο με το κατόρθωμά της απέναντι στη Λάτσιο. Οι Μασσαλοί των Κώστα Μήτρογλου και Ντμίτρι Παγιέ, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Αυστριακών, έχοντας φτάσει για πρώτη φορά σε ημιτελικά έπειτα από 14 χρόνια. Είναι η μοναδική γαλλική ομάδα που απέμεινε και θέλει να κρατήσει… ψηλά τη σημαία ενόψει του τελικού της Λυών στις 16 Μαΐου.
Ο διπλός τελικός του Κυπέλλου UEFA, το 1994, απέναντι στην Ίντερ, η καλύτερη πορεία της Ζάλτσμπουργκ στον θεσμό, όταν όμως ηττήθηκε από τους «νερατζούρι». Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο ματς με τους Γάλλους για τους «4», θα δώσουν συνέχεια στη φετινή τους κόντρα που ξεκίνησε από τη φάση των γκρουπ, εκεί όπου η Ζάλτσμπουργκ επικράτησε 1-0 εντός έδρας και το δεύτερο παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.
Για το τυπικό της υπόθεσης, έγινε και η κλήρωση για τον γηπεδούχο του τελικού και αυτός θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Μαρσέιγ – Ζάλτσμπουργκ…