in ,

Τα αυθόρμητα ταξίδια μειώνουν το στρες, αυξάνουν την ευτυχία και επαναφέρουν τον ρομαντισμό

Τα αυθόρμητα ταξίδια αποτελούν το κλειδί για την απαλλαγή από το στρες, την ευτυχία και το ρομαντισμό, υποστηρίζει έρευνα της Booking.com.
Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 6.620 ατόμων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ην. Βασίλειο, τη  Γερμανία και την Αυστραλία και διερεύνησε τις γνώμες τους σε σχέση με τον αυθορμητισμό.
Όπως αποκάλυψε, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η ψυχική υγεία συσχετίζεται με το στοιχείο του αυθορμητισμού. Συγκεκριμένα,
-τέσσερις στους πέντε (79%) πιστεύουν ότι ένα αυθόρμητο ταξίδι θα ενίσχυε την ευτυχία τους
-τα δύο τρίτα (65%) είπαν ότι τους κάνει πιο παραγωγικούς στη δουλειά
-σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) αισθάνεται ότι έτσι απαλλάσσεται από το στρες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ακόμη ότι το καλοκαίρι είναι η κορυφαία σεζόν κατά την οποία οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να κάνουν αυθόρμητο ταξίδι (50%), ενώ κορυφαίοι λόγοι για την τάση αυτή, για τη φετινή σεζόν, είναι ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος (54%), η απομάκρυνση από κακές καιρικές συνθήκες (37%) και οι σχολικές διακοπές (21%).
Οι ερωτηθέντες δεν προσδιόρισαν τι είδος αυθόρμητου ταξιδίου θα ήθελαν να κάνουν, με δημοφιλέστερα τα city break (69%), ταξίδια γαστρονομίας (67%), επίσκεψη στην οικογένεια (67%), ταξίδι στην εξοχή (65%), παραθαλάσσιος προορισμός (64%) και οδικά ταξίδια (64%).
Τρεις στους 4 (46%) Αμερικανούς συμφωνούν ότι τα αυθόρμητα ταξίδια με τον/την σύντροφό τους βοηθά στην αναζωογόνηση του ζευγαριού. Το 44% των γυναικών είπε ότι επιθυμεί να κάνει αυθόρμητο ταξίδι με τον σύντροφο χωρίς προφανή λόγο. Περισσότερες από τις μισές (53%) είπαν ότι το δώρο που θα ήταν σημαντικότερο για εκείνες από τον σύντροφό τους θα ήταν ένα αυθόρμητο ταξίδι, ενώ τα κοσμήματα αντιστοιχούν μόλις στο 8% των γυναικών.