in , ,

Τα αγαπάω αυτά τα παιδιά…audio

«Τα αγαπάω αυτά τα παιδιά, τα λατρεύω» με τα  λόγια αυτά ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μασούντ Χάνι  περιέγραψε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ μία μέρα μετά για το θάρρος και την ψυχραιμία που έδειξαν στο περιστατικό της ανακοπής της κας Καλλή. «Τα παιδιά αυτά τα ξέρω, πολλές φορές έχω παραστεί στην εκπαίδευση τους, έχω μιλήσει για θέματα πρώτων βοηθειών μαζί τους.
Με την πράξη τους αυτή απέδειξαν πολύ απλά και ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζονται ούτε σπουδές, ούτε ιατρικές γνώσεις ή εξειδικευμένη ιατρική εκπαίδευση. Απλές κινήσεις  και πρακτικές που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε και να διδασκόμαστε γιατί είναι απαραίτητες τόσο για εμάς τους ίσιους όσο και για τους άλλου.
Στα παιδιά αυτά που πρέπει να γίνουν παραδείγματα προς παραδειγματισμό πολλών ακόμα αξίζουν, πέρα από το ευχαριστώ και  πολλά πάρα πολλά, άλλα.» είπε.
Ο ίδιος τόνισε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στ τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και στην καλή εκπαίδευση που γίνεται, εκπαίδευση που επανέλαβε έπρεπε να είναι κανονικό μάθημα στα σχολεία.
ακούστε εδώ