in , , , , ,

"Σώα συμπολίτισσα που εγκλωβίστηκε στον 2ο όροφο" video

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 1ουΓυμνασίου Αγίου Νικολάου όταν έγιναν μάρτυρες της άσκησης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης στο προαύλιο του σχολείου τους.

 Άσκηση σεισμού ήταν το σενάριο της άσκησης για το σχολείο και πως πρέπει οι μαθητές να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο σεισμικής δόνησης και επιπλέον το σενάριο περιελάμβανε και απεγκλωβισμό από το 2ο όροφο. Οι μαθητές παρακολούθησαν με κυριολεκτικά κομμένη την ανάσα τις κινήσεις με τις οποίες οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές της Ομάδας διάσωσης χειρίζονταν την κατάσταση. 
Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία τους εγγύηση για την κάθε περίπτωση ενώ οι γνώσεις τους πάντα είναι υλικό που ε χαρά μοιράζονται με ομάδες πολιτών και δη νεαρά παιδιά ώστε η πρόληψη να λειτουργήσει σωτήρια σε κάθε ενδεχόμενο.   
Στην αυλή του σχολείου βρέθηκε και το ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής που είναι εξοπλισμένο με όλα εκείνα τα εργαλεία για τους απεγκλωβισμούς από κάθε συμβάν. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής που είναι άρτια εκπαιδευμένο παρουσίασε στους μαθητές όλα εκείνα τα εργαλεία και τους τρόπους που βοηθούν στην διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. 
Η παρουσία δε στον χώρο των εθελοντών της Ομάδας διάσωσης έδωσε το καλλίτερο μάθημα στους μαθητές για το τι σημαίνει προσφέρω στον συνάνθρωπο μου και βοηθώ τις αρχές και τις υπηρεσίες του τόπου μου. Τόσο η διευθύντρια του σχολείου Καλλιόπη Πεδιαδίτη όσο και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Σταμέλλος, ευχαρίστησαν  τους άνδρες της πυροσβεστικής και τα μέλη  της ομάδας διάσωσης για την άσκηση και την γνώση τους που μοιράστηκαν με τους μαθητές ενώ οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής Κώστας Αφορδακός  και της ομάδας διάσωσης Δημήτρης Κουλουγουσίδης είπαν ότι απλά κάνουν το καθήκον τους και ότι είναι μέσα στις πρωτοβουλίες τους η ενημέρωση της κοινής γνώμης και δη των νεαρών πολιτών.
 

κείμενο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ—φωτο και βιντεο Νικος Κοϊνάκης
www.anatolh.com