in

Σύμφωνα με το DxOMark το Apple iPhone 8 Plus έχει την καλύτερη κάμερα

Η DxOMark, εταιρεία που ειδικεύεται στην αξιολόγηση των φωτογραφικών ικανοτήτων συσκευών smartphones, προχώρησε στη δοκιμή του iPhone 8 Plus της Apple.
Το αποτέλεσμα της δοκιμής ήταν ότι το νέο «μεγάλο» iPhone της Apple λαμβάνει την κορυφαία βαθμολογία την οποία έχει δώσει ποτέ η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αξιολογήσεων. Το σκορ του iPhone 8 Plus ήταν 94 βαθμοί, το οποίο με τον τρόπο αυτό «εκθρόνισε» τα Pixel και HTC U11 τα οποία με βαθμολογία 90 κατείχαν τα πρωτεία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία λαμβάνει και το iPhone 8 με 92 βαθμούς, επιτρέποντας έτσι στην Apple να καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.
Το νέο iPhone 8 Plus διαθέτει ικανότητα λήψης HDR φωτογραφιών, εξασφαλίζει τη λήψη περισσότερων λεπτομερειών ενώ διαθέτει βελτιωμένο Portrait Mode, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με το DxOMark το iPhone 8 Plus επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα στην ικανότητα λήψης του βάθους σε μία εικόνα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες συσκευές που έχουν δοκιμασθεί.

Παρόλα αυτά η κάμερα του νέου smartphone της Apple δεν είναι αψεγάδιαστη. Το DxOMark υποστηρίζει ότι εντόπισε μικρά προβλήματα στην απόδοση της αυτόματης εστίασης και της έκθεσης, ορατό «θόρυβο» σε συνθήκες λήψης χαμηλού φωτισμού ενώ δεν έλειψαν και οι «σκιές» σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό ή σε εσωτερικούς χώρους.
Το iPhone 8 Plus διαθέτει dual camera, με έναν ευρυγώνιο φακό ανάλυσης 12 Megapixel και διαφράγματος f/1.8 και έναν φακό μεγάλης εστιακής απόστασης 12 Megapixel και διαφράγματος f/2.8. Διαθέτει ακόμα Quad-LED True Tone και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας.
«Το Apple iPhone 8 Plus έχει την κορυφαία κάμερα φορητής συσκευής, από αυτές που έχουμε δοκιμάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το DxoMark. Στα θετικά σημεία της δοκιμής περιλαμβάνονται η εξαιρετική ποιότητα της εικόνας, η πολύ καλή λειτουργία του zoom και η νέα λειτουργία Portrait mode. Όπως αναφέρεται στο review της ιστοσελίδας, επόμενο στη σειρά για δοκιμή θα είναι το iPhone X.
ΠΗΓΗ: pestaola.gr