in , , , ,

Σχολείο που τα έχει όλα, σχεδόν

 
 
Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι πολύ μπροστά, όμως σαν κατασκευή δεν βοηθά κυρίως όσους έχουν προβλήματα κινητικότητας.
Παλιό, νεοκλασικό, εντυπωσιακό κτίριο, που όμως άμεσα χρειάζεται να γίνει πιο φιλικό, φιλόξενο και λειτουργικό για την κίνηση μαθητών με ιδιαιτερότητες ή τραυματισμούς κατόπιν ατυχημάτων.
«Μετά από ένα τραυματισμό του παιδιού μου συνειδητοποίησα την έλλειψη ράμπας για άτομα με ειδικές ανάγκες στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Σε ένα σχολείο που διδάσκουν ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί, που υλοποιούν ποικίλα κοινωνικά προγράμματα και που φιλοξενεί σπουδαίους αθλητές με αναπηρίες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά καιρούς, θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τουαλέτες, κυλικείο και προαύλιο. Το δικό μου παιδί σε λίγες μέρες θα περπατάει χωρίς υποστήριξη, άλλωστε μεσολαβούν και Χριστούγεννα, ας μην περιμένουμε όμως για μια πιο μόνιμη κατάσταση ή σοβαρότερο περιστατικό για να διδάξουμε στα παιδιά μας έμπρακτα την παροχή κοινωνικής ισότητας και ίσων ευκαιριών. Μια μέρα μόνο της σχολικής χρονιάς δεν είναι αρκετή», επισημαίνει αναγνώστρια της στήλης.
Ουσιαστικά ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν σχετική δράση.
 
Εν τω μεταξύ με την δημοσιοποίηση του θέματος εκφράστηκε η διάθεση από τοπικό γνωστό επιχειρηματία να αναλάβει το κόστος της κατασκευής της ράμπας, μένει να δούμε έαν η διάθεση θα μεταφραστεί σε πράξη.
ΘΑΝΟΣ Κ