in ,

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θρίλερ για τη μη περικοπή των συντάξεων

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θρίλερ για τη μη περικοπή των συντάξεων, καθώς μετά τη διαρροή στην εφημερίδα “Καθημερινή” σύμφωνα με την οποία η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είναι κατ’αρχήν σύμφωνη υπό προϋποθέσεις και την τοποθέτηση της ίδιας της καγκελαρίας ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ήρθε να προσταθεί διαρροή κοινοτικών πηγών στην εφημερίδα “Εθνος”.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η καθαρή λύση διάσωσης των συντάξεων με επ΄ αόριστον αναβολή των μέτρων για τις περικοπές στην προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων φαίνεται να «κλειδώνει».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η επίμαχη διάταξη ετοιμάζεται να κατατεθεί μετά τις 15 Οκτωβρίου και πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμός από την ελληνική Βουλή, αναβάλλοντας έτσι επ΄ αόριστον τα δύσκολα μέτρα που ορίζουν την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Με την φόρμουλα αυτή παγιώνεται η ομπρέλα προστασίας για τους παλαιούς συνταξιούχους των οποίων οι αποδοχές έχουν υπολογιστεί με το σύστημα που ίσχυε έως τις 13 Μαΐου 2016. Και ενώ η ώρα της οριστικής κρίσης πλησιάζει, κοινοτικές πηγές προεξοφλούν στο ΕΘΝΟΣ πως το «big deal πρέπει να θεωρείται κλειδωμένο και ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μεγάλη ανατροπή που διασώζει τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχους απαιτεί νομοθετική διάταξη η οποία θα πρέπει να επεμβαίνει στο Νόμο 4472 του 2017.
 
 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Φωτογραφία: Αρχείο