in ,

Συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ (εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι ) – Η στιγμή της σύλληψης [VIDEOS]

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία αλλά και τοπικά μέσα νέοι πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στις Βρυξέλλες. Τα βελγικά μέσα μεταδίδουν επίσης πως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής στην ν περιοχή όπου είχε καταφέρει να διαφύγει ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

Φωτογραφία από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει πυκνό καπνό στο δρόμο, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες προέρχεται από χειροβομβίδα καπνού των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Το Reuters μεταδίδει πως ένας από τους συλληφθέντες της σημερινής επιχείρησης είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ ο οποίος είναι τραυματίας.


Όπως μετέδωσε ο Pieter Spiegel ο πρωθυπουργός του Βελγίου αποχώρησε εσπευσμένα από τη Σύνοδο Κορυφής λίγο μετά από ενημέρωση που έλαβε για την επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το χώρο στον οποίο διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής.
Δείτε στο video που ακολουθεί λεπτό προς λεπτό την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο διαμέρισμα στο οποίο συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ (στο 2:39 του video)

Ο Δήμαρχος της περιοχής τόνισε στο CNN πως όντως ο Σαλά Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί ενώ επιβεβαίωσε πως κατά την επιχείρηση έχει τραυματιστεί στο πόδι. Σημείωσε επίσης πως υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον Αμπντεσλάμ.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται η στιγμή της σύλληψης του Σαλά Αμπντεσλάμ

Ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Βέλγος Πρωθυπουργός παρακολουθούν μαζί την εξέλιξη των επιχειρήσεων


Στην επιχείρηση σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το CNN, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Πηγή: skai.gr