in , , , , ,

Συναντήσεις με φορείς υγείας πρόνοιας και ασφάλισης ο Συγχρονος Δήμος.

Τo Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επισκέφτηκε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, με Δημοτικούς Συμβούλους και υποψηφίους του Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος».

 Υποκατάστημα ΙΚΑ
Στην προσπάθεια και στις κινητοποιήσεις που έδωσε η κοινωνία του Αγίου Νικολάου για την διατήρηση του καταστήματος του ΙΚΑ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης και μεταξύ άλλων ανέφερε: « Οι αγώνες είχαν επιτυχία, αναβλήθηκε η απόφαση κατάργησης, το πρόβλημα όμως παραμένει και μετά τις εκλογές είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά ως κοινωνία. Αυτό όμως που κυρίως προέκυψε από όλη τη διαδικασία είναι ότι: 1) Υπήρξε άμεση συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, 2) Υπήρξε συνεργασία με τους φορείς, 3) Υπήρξε μια δυναμική αντίδραση και 4) Υπήρξε θεμελίωση των δίκαιων αιτημάτων μας και έτσι κατορθώσαμε να ακυρώσουμε την αρχική απόφαση.  Αυτό είναι και ένα μήνυμα για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε ως κοινωνία».
Ο κ. Κουνενάκης ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υπαλλήλους του ΙΚΑ για την προσπάθεια, για την βοήθεια και τη συνεργασία και τόνισε ότι κύριος στόχος παραμένει η εξυπηρέτηση των εργαζομένων, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η δημιουργία γραφείου απονομών συντάξεων. 

Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου
Στη συνεχεία η αντιπροσωπεία μετέβη στο ΘΧΠΛ, όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση με το Δ/ντη και προσωπικό και του ιδρύματος. Ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε στην πολύ σοβαρή και ιδιαίτερα προσεγμένη και επιμελημένη δουλειά που γίνεται  στο ίδρυμα. Αποτελεί μια μονάδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της κοινωνίας μας. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για το έργο που παράγουν τους κάλεσε την κοινωνία και τους φορείς να στηρίζουν τους εργαζόμενους και να υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να καταφέρουμε όλοι από κοινού να παράξουμε μεγαλύτερο κοινωνικό έργο σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Ο κ. Γαλανάκης, υποψήφιος του συνδυασμού και πρώην διοικητής του ΘΧΠΛ, επεσήμανε ορισμένα λειτουργικά κυρίως θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους εργαζόμενους του ιδρύματος.
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Τη μονάδα τεχνητού νεφρού επισκέφθηκε στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ», όπου συνάντησε τον εφημερεύοντα ιατρό. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα καθημερινά και την επιτακτική να μεταφερθεί σε χώρο του Νοσοκομείου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της.  Η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι μια πολύ σημαντική παροχής υγείας για όλο το Νομό, πρέπει να αναβαθμιστεί και να στηριχθεί  και να έχει τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Στο νοσοκομείο η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Διοικητή καθώς και με μια ομάδα ιατρικού προσωπικού. Πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που έχουν σχέση με τη νέα πτέρυγα, τα οικονομικά, τα λειτουργικά θέματα και τα θέματα προσωπικού  τα οποία παραμένουν άλυτα και τα οποία υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου, αναφέρθηκαν στην απόφαση για μετακίνηση ενός παθολόγου από το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή δεν λύνει κανένα πρόβλημα αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα σε όλο το Νομό. Υποβαθμίζεται η υγεία και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα για τον τουρισμό. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία του νοσοκομείου για την κοινωνία, τον τουρισμό, την οικονομία και την προστασία των πολιτών τόνισε ότι πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. «Χρειάζεται όλοι οι φορείς, όλοι οι πολίτες να είναι δίπλα στο νοσοκομείο και να το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε, να αγωνιστούμε, ώστε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή του ικανότητα σε πολύ υψηλό επίπεδο ιδιαιτέρως σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και η περιοχή μας.  Οι γιατροί έθεσαν μετ’ επιτάσεως τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και κυρίως στο θέμα της μετακίνησης του ιατρού, μια αποσπασματική κίνηση που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αμέσως μετά τις εκλογές πρέπει από κοινού οι φορείς  του Δήμου αλλά και του Νομού να συνεργαστούν ώστε με μια στρατηγική προσέγγιση να αντιμετωπιστούν όλα τα ανοικτά θέματα»
Γραφείο Τύπου
«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»