in , , , ,

Συναντήσεις Γιάννη Πλακιωτάκη για θέματα υγείας

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε χθες ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να του θέσει τα ζητήματα της υγείας στο νομό που έχουν σχέση πρωτίστως με την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που είχε ο βουλευτής και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για την επίλυση σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα νοσοκομεία, όπως τα θέματα ιατρικού προσωπικού και η επαρκής συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.

Το πρώτο στοιχείο που επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ σχετίζεται με το θέμα της αποπληρωμής του έργου της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, για το οποίο είναι οριστική πλέον η ημερομηνία υπογραφής για την έγκριση εκταμίευσης της 14ης δόσης προς τον εργολάβο ύψους 355.000 ευρώ.

Μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τις προηγούμενες μέρες σε υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης για την τελική βεβαίωση που θα λύσει το θέμα, χθες κατά τις επαφές που έγιναν σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο υπήρξε η διαβεβαίωση πως το Σάββατο 13 Ιουλίου θα υπογράψει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης την απόφαση και θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκταμίευσης.

Νοσοκομείο Σητείας

Με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο κ. Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα σημείωσε, ότι κατόπιν σχετικής επιχειρηματολογίας από την πλευρά του προς τον υπουργό, ο κ. Γεωργιάδης υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης: «Δρομολογείται με αυτόν τον τρόπο η έγκριση της πίστωσης από το υπουργείο, ώστε το σχετικό κονδύλι να είναι διαθέσιμο προς εκταμίευση το προσεχές διάστημα», τόνισε.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι της τάξης των 184.000 ευρώ και, όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, είναι «ένα θετικό βήμα, που επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το μείζον θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, που απασχολεί τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Νομό Λασιθίου, θα επιλυθεί, προκειμένου και η παροχή των υπηρεσιών υγείας να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, προς όφελος βέβαια των πολιτών.»

πηγη www.antolh.com