in

Συνέλαβαν το δράστη του άγριου φονικού στην Κρήτη 9 χρόνια μετά!

Μπροστά σε δράστη που κατηγορείται για συνέργεια σε άγριο φονικό βρέθηκαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν χθες 42χρονο Αλβανό. Αυτό που άφησε τους πάντες άφωνους είναι ότι για 9 χρόνια διέφευγε της σύλληψης αφού η δολοφονία ομοεθνή του σημειώθηκε το Μάϊο του 2008 στο Καστέλι Ηρακλείου αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να «αλωνίζει» τη χώρα ανενόχλητος, αφού ο 42χρονος εντοπίστηκε τελικά χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη, στην Ήπειρο.
Μετά τη σύλληψη του 42χρονου οδηγείται στον Εισαγγελέα και κλείνει -τουλάχιστον ως προς τα θέμα αυτό- μια υπόθεση που έμενε ανοιχτή.
 
Το άγριο μαχαίρωμα
Σύμφωνα με τα τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοδιότητας μια οφειλή της τάξεως μόλις των πεντακοσίων ευρώ… και προσωπικές μικροδιαφορές όπλισαν τότε το χέρι του θύτη που χωρίς δισταγμό κατάφερε στο θύμα 9 μαχαιριές, εκ των οποίων οι τρεις απέβησαν μοιραίες για τη ζωή του.
Ο άτυχος 32χρονος Αλβανός που κατευθυνόταν σε καφενείο του Καστελίου μαζί με τα αδέλφια του, προκειμένου να διευθετηθούν ειρηνικά οι διαφορές που είχε με τον 20χρονο ομοεθνή του, δέχτηκε επίθεση. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από την Πολυθέα δεν πρόλαβε να προχωρήσει λίγα μέτρα και στη διασταύρωση Καστελίου-Λύττου δύο 4×4 τού έκλεισαν το δρόμο και κατέβηκε ο 20χρονος θύτης μαζί με άλλα τρία άτομα.
Λογομάχησαν, πιάστηκαν στα χέρια και όταν άναψαν τα αίματα βγήκαν μαχαίρια, ρόπαλα και κατσαβίδια, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα ο 32χρονος Αλβανός και να υποκύψει στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Όπως αποδείχθηκε αρκετοί κατηγορούμενοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Συνελήφθη, σήμερα (13-07-2017) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας.
 
Κατηγορείται για συνέργεια σε φόνο
Ειδικότερα, ο 42χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σήμερα το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας και συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
Ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Β΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Ηρακλείου, για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, πράξη που τελέστηκε την 07-05-2008 στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας.
Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση.Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστελλίου – Πεδιάδας, για παράβαση Κ.Ο.Κ.
Σημειώνεται, ότι ο 42χρονος κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr