in , , , ,

Συνάντηση Πλακιωτάκη με την Όλγα Κεφαλογιάννη

φωτο αρχείου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή το  υπό διαβούλευση νομοσχέδιο   του Υπουργείου Τουρισμού στο οποίο καταγράφεται η πρόθεση να μεταφερθεί η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης του Αγίου Νικολάου στο Ηράκλειο.



Το θέμα της μεταφοράς της έδρας της Σχολής έθιξε κατά  τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πλακωτάκης αντιπαραθέτοντας μία σειρά ατράνταχτων επιχειρημάτων που αποδεικνύουν το λανθασμένο και άκαιρο  της απόφασης . 
Ειδικότερα,  υποστήριξε ότι η ΑΣΤΕΑΝ  του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε μία περιοχή από τις πιο αναπτυγμένες  τουριστικά στην Ελλάδα   με   επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες,  με υψηλές  προδιαγραφές  και χαρακτήρισε ως ιδανική την ευρύτερη περιοχή για την ύπαρξη και λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής.
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από  την εποχή της ίδρυσής της το 1995 το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων της σχολής στην τουριστική αγορά ανέρχεται  σε υψηλά επίπεδα του 92% σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη  προσφέροντας εκτός των άλλων καταξιωμένα στελέχη στην τοπική και όχι μόνο τουριστική βιομηχανία. 
 Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει συνεισφέρει σημαντικά  οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και έχει συμβάλει καθοριστικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής.   
Τέλος , ο κ Πλακιωτάκης επισήμανε ότι από την πιθανολογούμενη μετακίνηση της Σχολής από το Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό όφελος καθώς η Σχολή φιλοξενείται σε ιδιόκτητο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο,  όπου και μέχρι σήμερα παραμένει δωρεάν και πραγματοποιείται η θεωρητική κατάρτιση των σπουδαστών . Παράλληλα εξετάζεται  και η δυνατότητα της πλήρους μεταφοράς της Σχολής –συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηρίων-  σε κτίριο του ΤΕΙ στα Λακώνια  δίχως καμία επιβάρυνση . 
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στη να ακόλουθη δήλωση:
« Με αφορμή το υπό δια
βούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και την πρόθεση να μεταφερθεί η έδρα της ΑΣΤΕΑΝ από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο συναντήθηκα με την Υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη  όπου της έθεσα μία σειρά επιχειρημάτων υπέρ της παραμονής της  ζητώντας  την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης . 
Αντιθέτως τόνισα  το γεγονός ότι  η Σχολή στον Άγιο Νικόλαο πληρεί όλες εκείνες τις προδιαγραφές  και προϋποθέσεις να αναβαθμιστεί  με επιπλέον διδακτικό προσωπικό και δυνατότητα εγγραφής περισσότερων φοιτητών. 
Ενόψει και της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τοπικών φορέων της περιοχής μας με την Υπουργό η οποία και θα προγραμματισθεί το αμέσως προσεχές διάστημα».