in

Συνάντηση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Μίλατο

Συνάντηση εκπροοσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου  με την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και την αποκατάσταση τμήματος του παραλιακού οδικού δικτύου

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου
Σήμερα, 5.4.2018, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου συναντήθηκαν με την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μ. Κοζυράκη προκειμένου να ενημερωθούν:
α) για την πορεία εκτέλεσης του υπ’ αρ. 3/2014 πρωτοκόλλου κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών εντός ζώνης αιγιαλού & παραλίας έμπροσθεν μεγάλου ξενοδοχείου στη Μίλατο και
β) για το ζήτημα της αποκατάστασης τμήματος του παραλιακού οδικού δικτύου εντός του οικισμού της Μιλάτου, το οποίο έχει καταρρεύσει.
Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα, η Γενική Γραμματέας μάς επιβεβαίωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ήδη προβεί στις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες (αίτημα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο) ώστε η εκτέλεση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου κατεδάφισης, που αφορά στην ξενοδοχειακή μονάδα, να ολοκληρωθεί αμέσως μόλις περατωθεί η σχετική δικαστική εκκρεμότητα.
Αναφορικά με το δεύτερο ζήτημα, η Γενική Γραμματέας μάς κατέστησε σαφές ότι η εκπόνηση σχετικής μελέτης και η αποκατάσταση του υπό κατάρρευση τμήματος του παραλιακού δικτύου του οικισμού της Μιλάτου αποτελεί αδιαμφισβήτητη και αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου, σε συνεργασία τους λοιπούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, δεσμεύεται να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία και να ασκήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης, ώστε τα ανωτέρω ζητήματα να επιλυθούν άμεσα και σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Μίλατος, 5.4.2018
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου
Ο Πρόεδρος