in

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο συνέδριο «Ψηφιακή αφήγηση και διδασκαλία»

 

Χαιρετισμό, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, απηύθυνε ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ψηφιακή αφήγηση και διδασκαλία» (Visual Teaching and Digital Storytelling as an Educational Tool) που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συντονιστές του Προγράμματος είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας της Σμύρνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης που συμμετέχει ως εταίρος, μαζί με το 45ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού και το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης απευθυνόμενος στους συνέδρους επεσήμανε τη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Επίσης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον κρίσιμο ρόλο του σχολείου στην ψηφιακή εκπαίδευση καθώς και στην ανάγκη να επηρεαστούν τα προγράμματα σπουδών των σχολείων από τα συμπεράσματα του προγράμματος.