Menu
in

Συμμετοχή μαθητών του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου στην προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου

Για πρώτη φορά έξι (6) μαθητές από το ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου συμμετείχαν στην Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σις 10, 11 και 12 Μαϊου 2019 στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: “Ευρωεκλογές 2019: η Δημοκρατία, η συμμετοχή και ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά”, η οποία διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης Ρεθύμνου, την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου, την έγκριση του ΥΠΠΕΘ αλλά και την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωαπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κρήτης. Η προσομοίωση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου.

Οι μαθητές του Σχολείου μας με τις συνοδούς καθηγήτριες και την Πρόεδρο

Στα πλαίσια της προσομοίωσης οι μαθητές Κερούλη Ελένη, Κοκολάκη Ιωάννα, Σπυρόπουλος Αναστάσιος από την Α Τάξη και οι Μαθιουδάκης Αλέξανδρος, Ρουσάκη Σταυρούλα – Τριάδα και Ψύλλος Ιωάννης από τη Β Τάξη κλήθηκαν να διαδραματίσουν ρόλο Ευρωβουλευτή, να καταθέσουν την προσωπική τους δήλωση, να συνεργαστούν σε κομματικές ομάδες μαζί με μαθητές από άλλα σχολεία της Κρήτης και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο συνολικά μεγάλο ποσοστό αποχής από τις τελευταίες Ευρωεκλογές. Οι μαθητές συζήτησαν τους λόγους στους οποίους θεωρούν ότι οφείλεται η αποχή, κατέθεσαν βελτιωτικές προτάσεις και ύστερα από ψηφοφορία κατέληξαν σε απόφαση Ευρωκοινοβουλίου.

Ο μαθητής που βραβεύτηκε Μαθιουδάκης Αλέξανδρος με την Πρόεδρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το άγχος και την έλλειψη ανάλογης προηγούμενης εμπειρίας, ο μαθητής του Σχολείου μας Μαθιουδάκης Αλέξανδρος απέσπασε βραβείο τιμητικής μνείας για τη συμμετοχή του στην προσομοίωση, το οποίο παρέλαβε στο τέλος των εργασιών της προσομοίωσης από την “Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου” κα Παπαδάκη Δέσποινα. Όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας δέχτηκαν συγχαρητήρια για το ήθος τους και τη διάθεση συμμετοχής.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν ως συνοδοί καθηγήτριες και υποστήριξαν τους μαθητές στην προετοιμασία τους η Δ/ντρια του Σχολείου κα Αθανασοπούλου Χαρίκλεια (ΠΕ86 – Πληροφορικής) και η κα Τουτουδάκη Μαρία (ΠΕ03 – Μαθηματικός).

Το Σχολείο μας ευχαριστεί τους διοργανωτές από καρδιάς και δίνει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην προσομοίωση! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Αθανασοπούλου Χαρίκλεια
Δ/ντρια ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου

Leave a Reply

Exit mobile version