in ,

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
29-3-2019
Ο Περιφεριεάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα
Με αφορμή τον θάνατο του διακεκριμένου νομού Αντώνη Βγόντζα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, τον πολιτικό, τον κορυφαίο νομικό. Υπήρξε συνήγορος σε δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο κατά την περίοδο της Δικτατορίας όσο και κατά την μεταπολίτευση. Διακρίθηκε ως Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που είχε ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ.
Ο Αντώνης δίδαξε πολιτικό και νομικό πολιτισμό, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Ελλάδα και την Κρήτη, αποτελώντας πρότυπο ήθους για την πολιτική ζωή του τόπου.
Αντώνη θα μας λείψεις.
Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου


Η Νομαρχιακή  Επιτροπή  Λασιθίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ, συνεδρίασε εκτάκτως  μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της Γιώργου Μπελούκα  σήμερα την 29 του μήνα Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00΄, μετά το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ  και υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενός ευπατρίδη της πολιτικής που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.
                                                   Αποφάσισε ομόφωνα
1.Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής  επιτροπής  Λασιθίου του                       ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στην εξόδιο ακολουθία .

  1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους και στην οικογένεια του εκλιπόντος .
  2. Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον σύντροφο, που διακρίθηκε για την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για το Λασίθι και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ιεράπετρα.

4.Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
5.Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και να επιδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος.
6.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Συλλυπητήρια Μανόλη Θραψανιώτη για  την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα
            Με θλίψη πληροφορήθηκα στην ολομέλεια της Βουλής, την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα.
            Ενός ανθρώπου με έντονη παρουσία σε όλους τους αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας μέχρι την τελευταία στιγμή.  Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.
Μανόλης Θραψανιώτης Βουλευτής
ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας ξεχωριστός Λασιθιώτης, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας.
Εξαίρετος άνθρωπος, εξαίρετος επιστήμονας.
Από τους σημαντικούς ανθρώπους, με άποψη και στιβαρή παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο ΠΑΣΟΚ πριν και στο ΚΙΝ.ΑΛ μέχρι σήμερα.
Είχε έδρα την Αθήνα αλλά η καρδιά του και το μυαλό του έμεινε στην γενέτειρα του, που βοηθούσε οσάκις χρειαζόταν.
Ήταν δίπλα μας στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όποτε χρειαζόταν (αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης, Καθαρό Όρος Κριτσάς κ.τ.λ.)
Φίλε Αντώνη,
Καλό σου ταξίδι. Η απουσία σου δυσαναπλήρωτη.
Αντώνης Ζερβός
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


Δηλωση Υποψηφιου Δημαρχου Νικ. Κοκκινη για την απωλεια του Αντωνη Βγοτζα
” ΘEΛΩ NA EKΦPAΣΩ TA ΘEPMA MOY ΣYΛΛYΠHTHPIA ΓIA THN AΠΩΛEIA TOY ANTΩNH BΓONTZA ENOΣ ANΘPΩΠOY ΠΟΥ EΔΩΣE AΓΩNEΣ ΓIA THN ΔHMOKPATIA KAI THN KOINΩNIKH ΔIKAIOΣYNH ! KAΛO TAΞIΔI “

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

Ηράκλειο 29 Μαρτίου 2019
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του δημοκράτη και μαχητή, κρητικού δικηγόρου και πολιτικού Αντώνη Βγόντζα.
Η απώλεια του είναι σημαντική για το νομικό κόσμο της χώρας, αλλά και για την δημοκρατική παράταξη.
Ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε τη νομική επιστήμη και την μάχιμη δικηγορία επί πολλά έτη με επιστημονική πληρότητα, επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη.
Ήδη από την αρχή του επιστημονικού του βίου, ως φοιτητής, αλλά και αργότερα, ως δικηγόρος, συμμετείχε στους αγώνες του λαού ενάντια στην τυραννία, υπερασπιζόμενος την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή του και την αποφασιστική συμβολή του στην υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου, απέναντι στην σκευωρία που εξύφαναν δεξιά και αριστερά κατά το «βρώμικο ’89».
Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας και στον σχεδιασμό, τη νομική θωράκιση και την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μεστό υπήρξε το συγγραφικό του έργο και σημαντική η συμβολή του στον δημόσιο διάλογο, μέσω της καθημερινής αρθρογραφίας του στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.
Η ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής συλλυπάται βαθύτατα τους οικείους του.
Ο Γραμματέας της ΝΕ
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ