in

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης που πρωτοπορεί στην έρευνα, στην καινοτομία και στην υψηλή τεχνολογία

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης που πρωτοπορεί στην έρευνα, στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία που παράγουν τα Ερευνητικά-Επιστημονικά-Ακαδημαικά Ιδρύματα του νησιού, εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πορτογάλος Ευρωπαίος Επίτροπος Carlos Moedas, ο οποίος είναι αρμόδιος στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνάντηση, στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Ερευνητικά-Επιστημονικά  Ιδρύματα του νησιού και τη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία  στους τομείς του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την προαγωγή του ερευνητικού-επιστημονικού πεδίου στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.   
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Carlos Moedas για τα καλά του λόγια και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί μας μόλις το επιτρέψει το πρόγραμμα του.