in ,

Στ. Αρναουτάκης: Συστράτευση όλων για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη


Στην Παιδεία για σωστή οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους της Κρήτης, στη βελτίωση των υποδομών-οδικού δικτύου και στη συστράτευση όλων Αρχών, Αυτοδιοίκησης, φορέων, πολιτών στον κοινωνικό αγώνα ελαχιστοποίησης των τροχαίων ατυχημάτων στο  νησί, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στην διημερίδα για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιείται με επιτυχία κα μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων Αρχών, Βουλευτών φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητών και εκπαιδευτικών στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.
Στην διημερίδα με τίτλο «Δρόμος Ζωής» που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σήμερα Παρασκευή 2 και αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες, οι εκπρόσωποι των οργανωτών, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης, και όλοι οι παριστάμενοι στην διημερίδα εκπρόσωποι Αρχών, φορέων, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεχούς συνεργασίας όλων με δράσεις και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση-ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη απόκτησης παιδείας και ορθής οδηγικής συνείδησης των οδηγών αλλά και της δημιουργίας ασφαλών οδικών δικτύων στο νησί. Μάλιστα στους χαιρετισμούς τους τόσο ο κ. Λαγουδάκης όσο και ο κ. Μαστοράκης ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη για την συνδιοργάνωση όπως επίσης για την συμβολή της Περιφέρειας και του ίδιου στην αντιμετώπιση του φαινομένου των τροχαίων αλλά και στις ενέργειες του για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

«Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και πολυσύνθετο. Αφορά στην ποιότητα των δρόμων, στην ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτούς, αφορά ακόμα και στο επίπεδο της άμεσης περίθαλψης που παρέχεται στους τραυματίες. Το πρόβλημα αφορά όμως, πάνω απ΄ όλα, στην οδική συμπεριφορά όσων χρησιμοποιούν τους δρόμους, ως οδηγοί ή επιβάτες οχημάτων ή πεζοί» τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε αρωγοί σε όλους εκείνους τους φορείς, κρατικούς-ιδιωτικούς ή εθελοντικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Για την Περιφέρεια Κρήτης η σημερινή συνάντηση αναμένεται να επεκτείνει τις βάσεις που έχουμε θέσει σε έναν μεγάλο κοινωνικό αγώνα, ενάντια στη μάστιγα των οδικών ατυχημάτων. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε συνεργάτες και συμμάχους».

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα Σώματα Ασφαλείας, στους φορείς, στους εθελοντές που στηρίζουν την διοργάνωση, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους. Μάλιστα στο πλαίσιο της διημερίδας υπάρχουν χώροι βιωματικής εκπαίδευσης όπου τα παιδιά διδάσκονται τους κανόνες του ΚΟΚ από τους εκπροσώπους της Τροχαίας, ενώ παράλληλα μαθαίνουν από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών άμεσης παρέμβασης τις οδυνηρές συνέπειες που προκαλούν η ταχύτητα, η απροσεξία των οδηγών και η μη τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. Από την Περιφέρεια μαζί με τον Περιφερειάρχη, παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης ο οποίος και αναφέρθηκε στην ομιλία του στις δράσεις και παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην οδική ασφάλεια. Παρόντες στην έναρξη της διημερίδας ήταν ο Πρόεδρος της μόνιμης- διαρκούς επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια Γιώργος Ουρσουζίδης και οι Βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Θραψανιώτης και Σπύρος Δανέλλης.