Menu
in , , ,

Στο…”τρέξιμο” η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης την Καθαρά Δευτέρα

Σε εγρήγορση η πυροσβεστική Υπηρεσία την Καθαρά Δευτέρα, καθώς ήταν πολλά τα περιστατικά στα οποία κλήθηκε να παρέμβει.
Λίγο πριν τις 9 το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στον Αλικιανό, στα Χανιά. Στο σημείο έσπευσαν 6 άνδρες με 3 οχήματα, από τον 10 Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων. Το ύψος των ζημιών ήταν μικρό ωστόσο εκεί εντοπίστηκε και μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
Ακολούθησε δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Νέα Ρούματα, στις 11.35 το πρωί. Και σε αυτή την περίπτωση άμεση ήταν η παρέμβαση από τον 1ο Π.Σ. Χανίων, με 4 οχήματα και 10 υπαλλήλους, με τις φλόγες να ακάνουν στάχτη 10 στρέμματα δασικής έκτασης.
Τα Χανιά που χθες βρέθηκαν στο επίκεντρο των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε επίπεδο Κρήτης, σημειώθηκε και άλλη δασική πυρκαγιά στη 1 το μεσημέρι, στα Δρακιανά όπου κάηκαν 900 τ.μ. γεωργικής και 100 τ.μ. δασικής έκτασης,
Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 6 υπάλληλοι από τον 1ο Π.Σ. Χανίων. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες στα Χανιά  ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες.
H φωτιά εκδηλώθηκε στην οδό Αγίου Ελευθερίου στα Χανιά, στις 18.28 το . Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 7 υπαλλήλους από τον 1ο Π.Σ. Χανίων που έσβησαν τη φωτιά, η οποία εν τω μεταξύ είχε προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.
Οι φλόγες είχαν προλάβει να καταστρέψουν ολοσχερώς την κατοικία ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ευτυχώς ο ιδιοκτήτης έλειπε με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ήδη έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζεται ότι η πυροσβεστική σήμερα κινητοποιήθηκε για δύο ακόμα φωτιές κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα κινητοποίηση υπήρξε και στη Σητεία όπου κάηκαν 300 τ.μ. χορτολιβαδικής στις Κεραίες Χαμεζίου. Του περιστατικού επιλήφθηκαν 2 οχήματα με 4 υπαλλήλους από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας.
cretapost.gr

Leave a Reply

Exit mobile version