in , , ,

Στο σκαμνί οι “έμποροι” διακίνησης των 112 παράνομων μεταναστών στον Άγιο Ανδρέα

Δυο σοβαρές υποθέσεις στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης

Η μία μετά την άλλη «σκάνε» στα δικαστήρια του Ηρακλείου οι δίκες για την δράση κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών. Δύο σοβαρές υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν την Πέμπτη στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η πρώτη υπόθεση εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάιο στο Λασίθι και αφορά σε σκάφος που προσάραξε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, κοντά στον Άγιο Νικόλαο, με την μεταφορά 112 παράνομων μεταναστών, ανδρών και γυναικόπαιδων. Ως διακινητές και μέλη του πληρώματος του σκάφους (μιλάμε για ένα γιοτ) παραπέμπονται στο δικαστήριο δύο άνδρες, ο ένας Κροάτης, ο άλλος από το Μαυροβούνιο. Το σκάφος είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας και οι μετανάστες (από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ και Μπαγκλαντές) είχαν πληρώσει για το δρομολόγιο από 2000 έως 6000 ευρώ.

Στο Μονομελές   Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να εκδικαστεί μία ακόμα υπόθεση με κατηγορούμενους δύο Σύρους, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι είχαν αφιχθεί στην Κρήτη με σκάφος από την Αίγυπτο. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τους παρέλαβαν και να τους οδήγησαν σε σπίτι στην περιοχή της Θερίσου. Τους κρατούσαν εκεί μέχρι να τους εξασφαλίσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον Πειραιά.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr