in , , , ,

Στη Νεάπολη, βοηθούν όλοι μαζί για το 2ήμερο της Παναγίας

Συμμετοχή όλων σχεδόν των φορέων και των συλλόγων της Νεάπολης και όχι μόνο θα υπάρξει και φέτος ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στο 2ήμερο της εορτής της Παναγίας στη Νεάπολη.
Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε συνάντηση στα γραφεία της Δημοτικής κοινότητας ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για το τα αγωνίσματα που παραδοσιακά γίνονται το 2ημερο του Λαϊκού πανηγυριού της Νεάπολης.

Το παρόν στην συνάντηση έδωσαν, μετά από πρόσκληση του Δημοσθένη Μεθυμάκη, εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Νεάπολης, μέλη της τοπικής κοινότητας, ο Δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μαρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ξένος, και εκπρόσωποι από την ΑΕΝ, τον πολιτιστικό σύλλογο ΝΕΟΙ Νεάπολης, τον Αγωνιστικό Όμιλο Λασιθίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγωνισμάτων την ευθύνη του οποίου θα έχει ο Γιώργος Ξένος όπου και πέρυσι μαζί με τον Λευτέρη Ραφαϊλάκη είχαν τον συντονισμό περιλαμβάνονται ο αγώνας του Τιμίου Σταυρού που γίνεται το βράδυ της παραμονής στις 14 Αυγούστου και οι αγώνες το απόγευμα ανήμερα της εορτής το Δρήρειου δρόμου, της ποδηλατοδρομία και του αγώνα βραδύτητας με ποδήλατο.

Ο Μιχάλης Μαρής που είχε πέρυσι όλο τον συντονισμό του 2ημέρου ενημέρωσε τους παρόντες για τις λεπτομέρειες σχετικά με το έντυπο πρόγραμμα που είναι κυκλοφορήσει με όλες τις εκδηλώσεις της περιόδου για την περιοχή της Νεάπολης.

Αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα μικρότερο έντυπο φέτος που θα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις και αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ημε΄ρου και τυχόν άλλες εκδηλώσεις των φορέων της Νεάπολης που θα διεξαχθούν το διάστημα των ημερών αυτών.

Σε νεότερη ανακοίνωση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος που θα γίνουν οι αιτήσεις συμμετοχής στα αγωνίσματα ώστε από νωρίς να έχουν όλα ολοκληρωθεί ώστε να μην δημιουργηθούν θέματα της τελευταίας στιγμής.

Από την συνάντηση πάντως φάνηκε η διάθεση όλων των φορών να συνδράμουν στην καλύτερη οργάνωση και διεξαγωγή των αγωνισμάτων που είναι άρρηκτα συνδεμένα με το 2ήμερο πανηγύρι της Νεάπολης δεκαετίες τώρα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ