in , , , ,

Στηρίζουν συνέχεια, ας τους στηρίξουμε και εμείς.

Με αφορμή δύο μεγάλες διοργανώσεις που τρέχουν τις μέρες αυτές στην πόλη, το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής μουσικής και χορών που είναι σε εξέλιξη  και το 7ο παιδικό φεστιβάλ που ανοίγει πανιά το ερχόμενο σαββατοκύριακο μιλήσαμε όχι με τους διοργανωτές ή με κάποιος από τους πολλούς που συμμετέχουν.
Αλλά με τοπικούς εμπορικούς χορηγούς που στηρίζουν τις δράσει αυτές και όχι μόνο.
 
Οι εντυπώσεις που καταγράψαμε είναι αυτές που δείχνουν την στιβαρότητα μιας τοπικής κοινωνίας που ξέρει ή έχει μάθει πολύ περισσότερο τώρα ότι το ένα χέρι τρίβει το άλλο. Είτε προσφέρουν χρήματα είτε υπηρεσίες είτε αντικείμενα ή υλικά παραμένουν οι σημαντικότεροι των εμπλεκομένων σε μια εκδήλωση καθώς η βοήθεια τους μόνο πολύτιμη μπορεί να χαρακτηριστεί σε κάθε περίπτωση με κάθε ποσό ή τρόπο.
 
«Σαν εταιρεία έχουμε διαπιστώσει ότι αν γίνεται κάτι καλό στον τόπο τότε κερδισμένοι είμαστε όλοι. Η περιοχή προβάλλεται, δέχεται επισκέψεις ενώ την ίδια στιγμή τα ίδια μας τα παιδιά συμμετέχουν σε κάτι που τους βοηθά στην ανάπτυξη τους σαν άνθρωποι. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι δε που μέσα σε αυτό τον οικονομικό πόλεμο υπάρχουν ομάδες ανθρώπων και μονάδες επίσης που δημιουργούν και εκδηλώσεις τόσο καλές και επιτυχημένες.»,
 
«Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε σε όλους όλο και πιο πολλά όμως αυτές είναι οι δυνατότητες μας και τις εξαντλούμε προσέχοντας το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο, και στον τόπο μας ότι γίνεται πραγματικά και τόπο πιάνει και αξία μεγάλη έχει.»,
 
«με κάθε τρόπο δεν περισσεύει τίποτα στις μέρες μας αλλά δεν μπορούμε να λέμε και συνέχεια όχι όταν μάλιστα διαπιστώνουμε ότι τόσοι άνθρωποι που εργάζονται για μια εκδήλωση το κάνουν χωρίς οι ίδιοι να έχουν κέρδος, άρα όλο και κάτι όλο και κάπως μπορούμε να συνδράμουμε και εμείς.»
 
Είναι μόνο μερικές από τις κουβέντες που εισπράξαμε από εταιρίες και καταστήματα που συχνά βλέπουμε να στηρίζουν εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα με μοναδικό τους αντάλλαγμα ένα ευχαριστώ στον τοπικό τύπο ή έστω μια καταχώρηση στην αφίσα και ένα μπανερ στον χώρο της όποιας εκδήλωσης. Ένας ακόμα λόγος ώστε οι καταναλωτές  να στηρίζουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις και τα καταστήματα της τοπικής αγοράς διότι έτσι βοηθάμε όσους βοηθούν και τους άλλους.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ