in , , , ,

Στην πόλη με τα πιο καθαρά νερά η εκδήλωση για τις γαλάζιες σημαίες του 2014

Στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί φέτος η επίσημη αναγγελία των βραβευμένων ακτών της Ελλάδας στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».
Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ο εθνικός χειριστής του προγράμματος.

Στην ανακοίνωση προέβη η συντονίστρια του προγράμματος Δάρεια – Νεφέλη Βουρδουμπά κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.
 
Στα πλαίσιά της υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Εταιρείας με στόχο συνέργιες και κοινές δράσεις για την προώθηση και προβολή των σκοπών του προγράμματος και του θεσμού των Γαλάζιων Σημαιών, αλλά και του προγράμματος «Green Key», που αφορά την «πράσινη» διαχείριση των τουριστικών μονάδων.

 Η συνεργασία ήλθε ως συνέχεια του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπέγραψε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την προώθηση του «πράσινου τουρισμού» στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παρέστησαν από τον Άγιο Νικόλαο ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ Στάθης Βιδάλης και Εμμ. Πεπόνης και από τη Σητεία ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ. Νίκος Πετράκης.

Η παρουσίαση θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης των φετινών αποτελεσμάτων από τη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων των Γαλάζιων Σημαιών και τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com