Menu
in ,

Στην πρωτεύουσα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

Τετραήμερη εκδρομή πραγματοποίησαν στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων τα παιδιά της Γ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Τα παιδιά έφτασαν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου. Πρώτος σταθμός τους ήταν το θωρηκτό -μουσείο Αβέρωφ,όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του εμβληματικού πλοίου και έμαθαν τη μακρά ιστορία του.
Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν ακόμη μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ιστορία αφού περιηγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο. Το μεσημέρι της Πέμπτης οι μαθητές και οι συνοδοί τους καθηγητές μετέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων.
Χάρη στην ξενάγηση στους χώρους της Βουλής οι μαθητές έμαθαν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του κτηρίου και τις παλαιότερες χρήσεις του κι ακόμη περιηγήθηκαν στην έκθεση “ Ρήγας Βελεστινλής” που φιλοξενείται στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Βουλής.
Εκεί συνάντησαν και το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη ο οποίος τους καλωσόρισε κι ακόμη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση των βουλευτών από τα θεωρεία της αίθουσας συνεδριάσεων.
 
Την επόμενη μέρα τα παιδιά μετέβησαν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου παρακολούθησαν την παράσταση “Ευριπίδου Ελένη”. Μετά το πέρας της παράστασης πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά κλήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά του γύρω από το έργο.
 
Στη συνέχεια οι μαθητές ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν λεπτομερή ξενάγηση για τον τόπο, τα μοναδικά μνημεία και την ιστορία τους.
 
Την επόμενη μέρα τα παιδιά μετέβησαν στην Επίδαυρο όπου επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο και στη συνέχεια πήγαν στο Ναύπλιο, ανέβηκαν στο κάστρο του Παλαμηδιού και στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε ιστορικά σημεία της πόλης.
 
Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές επισκέψεις τα παιδιά είχαν χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση (φαγητό σε εστιατόριο, μουσική βραδιά, περιήγηση σε εμπορικό κέντρο).
 
Η ομάδα των μαθητών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επιβιβάστηκαν στο πλοίο το βράδυ του Σαββάτου και έφτασαν στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου.
Κατά κοινή ομολογία η εκδρομή αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένη κι έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά και να μάθουν, να σκεφτούν και να κρίνουν.
πηγη 2gymagni.gr

Leave a Reply

Exit mobile version