in

Στην Κρήτη τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω

Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου για την υποδοχή των τραυματιών από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κω.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  από τους τραυματίες,  τέσσερα  άτομα  που έχουν χτυπήσει και είναι σοβαρότερα, με ελικόπτερο Σινούκ θα  μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Το Σινούκ με τους πολυτραυματίες φθάνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Τα σθενοφόρα του ΕΚΑΒ φθάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για την παραλαβή των τραυματιών.

Στις 10.30 το πρωί στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου και έχοντας προσγειωθεί το Σινούκ, τα ασθενοφόρα παρέλαβαν 4 άτομα, έναν Νορβηγο  22 – 23 ετων με ακρωτηριασμο του κατω άκρου αριστερά στην κνημη και καταγματα κάτω άκρου, έναν 28χρονο διασωληνωμένο με κάταγμα άνω άκρου δεξιά, έναν 37χρονο με κάταγμα οφθαλμού και ένα 25χρονο αλλοδαπο με καταγματία .
Οι τραυματίες θα μεταφερθούν αρχικά στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ ενώ υφίστανται και πληροφορίες που αναφέρουν ότι στη διάρκεια της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αεροδιακομιδές στην Κρήτη.
 
Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο συντονιστικού του ΕΚΑΒ κ. Ζαφειρίου, νωρίτερα στο neakriti.gr , «Στο Ηράκλειο θα φθάσουν 4 άτομα , ένα άτομο που είναι διασωληνωμένο, ένα που έχει ακρωτηριαστεί στα άκρα, ένας καταγματίας και ένας με οφθαλμολογικά προβλήματα. Το ΕΚΑΒ υπό την εποπτεία της διευθύντριας κ. Μάγδας Ζεάκη βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με τις μονάδες και τα 7 ασθενοφνόρα του για την παραλαβή και μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.
Το ΕΚΑΒ ενημερώνεται μία ώρα σχεδόν νωρίτερα για την επιχείρηση αερομεταφοράς, ωστόσο έχουν φθάσει και σε εμάς πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν εδώ οι πολυτραυματίες ,χωρίς ωστόσο να έχουμε επίσημη ενημέρωση.»
Από την πλευρά του ο κ. Τασσόπουλος, ανέφερε στο ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη,  “ότι και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τα δικά του στοιχεία να αναφέρουν ότι περιμένουν σίγουρα τέσσερις τραυματίες ενώ δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας στο νησί να έρθουν άλλοι δύο τραυματίες. ”
Ενήμερος επίσης και ο υποδιοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκης που υποστήριξε στο neakriti.gr “ότι από τις 5.30 τα ξημερώματα έχουμε ενημερωθεί για την άφιξη των τραυματιών. Πρωτίστως τα περιστατικά θα πάνε στο ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει και αν χρειαστεί , τραυματίες θα νοσηλευτούν και στο Βενιζέλειο.”
Να σημειωθεί ότι  άλλοι τραυματίες του σεισμού, η υγεία των οποίων κρίνεται ότι είναι σοβαρή,  μεταφέρονταιστην Αθήνα.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  οι συγκεκριμένοι τραυματίες τη στιγμή του σεισμού βρίσκονταν στο μπαρ όπου και έχασαν τη ζωή τους οι δύο τουρίστες , ο ένας Τούρκος 39 ετών και ο δεύτερος Σουηδός, 22 ετών.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr