in

Στην Ελλάδα βρίσκεται το πιο high-tech γιοτ του κόσμου!

Παραμιλάει όλη η Μύκονος με το απαράμιλλης ομορφιάς σκάφος ενός δισεκατομμυριούχου από το Χονγκ Κονγκ που είναι ταυτόχρονα και το πιο high-tech γιοτ του κόσμου!
Το «Adastra», όπως είναι η ονομασία αυτού του σκάφους, το οποίο σημαίνει «Στα αστέρια», ανήκει στην περιουσία του δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή Αντονι Μάρντεν ο οποίος δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ασία και θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς στον ναυτιλιακό χώρο.

Το super yacht μοιάζει με διαστημόπλοιο που μπορεί να επιπλέει στο νερό, αν και το μοναδικό πράγμα που σίγουρα δεν μπορεί να κάνει είναι να πετάξει.
Ωστόσο υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια στον τρόπο λειτουργίας του που το κάνει πράγματι ξεχωριστό: το γιοτ δέχεται εντολές από τον καπετάνιο του διαμέσου ενός… iPad στο οποίο έχει εγκαταστήσει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να καθοδηγεί το «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Boat International», το «Adastra» είναι «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο». Χαρακτηρίζεται ένα θαλάσσιο παλάτι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

Ο Αντονι Μάρντεν είναι ο ιδιοκτήτης της Fenwick Shipping Services, μιας ναυτιλιακής εταιρείας ειδικευμένης σε πλοία ξηρού φορτίου η οποία διαθέτει έξι πλοία και δραστηριοποιείται σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία, και πρόεδρος της FIM Limited, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ομίλου Magsaysay Transport & Logistics με έδρα τη Μανίλα και κύριο αντικείμενο τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.
Ο Μάρντεν και η σύζυγός του Ιλέιν είναι ιδιοκτήτες και δύο τροπικών νησιών κοντά στις ακτές της Ινδονησίας.

Ο Αντονι Μάρντεν

Το πλωτό παλάτι έχει σχεδιαστεί από τον κορυφαίο στο είδος του, τονΤζον Σάτλγουορθ, και φέρει τόσο υψηλή τεχνολογία που μπορεί ακόμη και να ελέγχεται εξ αποστάσεως, όπως προαναφέραμε, με τη χρήση ενός iPad, εφόσον ο χειριστής του δεν απέχει από το σκάφος περισσότερο από 50 μέτρα.
Το «Adastra» έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κόβει τα κύματα καθώς γλιστράει στην ανοιχτή θάλασσα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια και δύο ακόμα για τον σχεδιασμό του.

Εχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και η αξία του εκτιμάται στα 15 εκατ. δολάρια. Η τεράστια δεξαμενή βενζίνης, συνδυαζόμενη με τη δυναμική ιστιοπλοϊκή απόδοση του σκάφους, επιτρέπει στο «Adastra» να ταξιδεύει συνεχώς για 4.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, όσο δηλαδή είναι η απόσταση από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη.
Το κύτος του «Adastra» είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ και μπορεί να φιλοξενήσει εννέα επισκέπτες και έξι άτομα πλήρωμα.

Στην Μύκονο το διαστημικό γιωτ made in China που κυβερνιέται με Ι Pad!


ΠΗΓΗ: thetoc.gr