in ,

Στην Βουλή οι μαθητές του 2ου Δημ. Νεάπολης

Για ακόμα μια χρονιά, οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, προγραμμάτισαν και επισκέφθηκαν, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, τη Βουλή των Ελλήνων. 14 μαθητές και 12 συνοδοί παρακολούθησαν βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας. Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Με την επίσκεψη στην Αθήνα, μαθητές και συνοδοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ακόμη την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης, να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές εικόνες στο Πλανητάριο, να αθληθούν στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και να δουν ζώα από όλο τον κόσμο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων, με την οργάνωση και την καθοδήγηση της Διευθύντριας κ. Μαυρογιάννη Αικατερίνης, του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μαρκογιαννάκη Παναγιώτη και του δασκάλου της Στ΄ τάξης κ. Βιολέτη Κώστα.