in

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ -Συναντάται με Μητσοτάκη και Δένδια την Παρασκευή

Στην Αθήνα καταφθάνει από ώρα σε ώρα (περί τις 20:30 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ όπως αποκάλυψαν Λιβυκά ΜΜΕ και παραδέχθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τη Βεγγάζη, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή και ώρα 9:20 το πρωί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου ο στρατάρχης θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Πριν αναχωρήσει για την διάσκεψη του Βερολίνου.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Και κατά πληροφορίες αναφέρονταν ακριβώς στην επίσκεψη Χαφτάρ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.
Πηγή: iefimerida.gr