in , , , ,

Στα καμμένα του Χανδρά ο Δερμιτζάκης

O βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης επισκέφτηκε μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας την πληγείσα  από την πυρκαγιά της προηγούμενης εβδομάδας περιοχή του Χανδρά. 


Επί τόπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο του τμήματος της Πυροσβεστικής Σητείας κ. Καπετανάκη και με τον πρόεδρο του τοπικού κοινοτικού διαμερίσματος Χανδρά κ. Μανόλη Χρυσουλάκη οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Ο κ. Καπετανάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πώς ξεκίνησε η φωτιά και πως με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή γρήγορα επεκτάθηκε, και στις προσπάθειες που κατέβαλαν τα επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής και τις εθελοντικές ομάδες  του Λασιθίου που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στον  περιορισμό της φωτιάς και την επιτυχή κατάσβεση της  μετά και την επιτυχημένη επιχείρηση από  πυροσβεστικό αεροπλάνο.
Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στην έκταση των ζημιών που είναι μεγάλες αφού κάηκαν χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα, κήπους, αμπέλια, αγροτολιβαδικές εκτάσεις,  και στην πλήρη καταστροφή του αρδευτικού δικτύου της περιοχής που είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η περιοχή σήμερα και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με αντικατάσταση όλων των δικτύων το συντομότερο δυνατό.
Μετά την ενημέρωση ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο από όπου ξεκίνησε η φωτιά και ο κ. Δερμιτζάκης υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που θα καταβάλει η κοινότητα του Χανδρά για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ